Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
“Hükümetimiz döneminde, köylerimiz kalkınması ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesi bakımından öneli adımlar atılmıştır. Özellikle uygulamaya konulan KÖYDES Projesi kapsamında birçok köyümüzün yol, içme suyu gibi temel hizmetlerdeki eksiklikler giderilmiştir. Diğer yandan, parke taşı döşemesi, toplulaştırma ve yapılan sulama suyu projeleri ile kırsal alt yapı hizmetlerinde de önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

2013 yılında, yol götürerek ve parke taşı döşeyerek köylerimizin; daha güzel ve yaşanabilir bir hale gelmesi için kaynak arayışına girdik.

Bu amaçla,  bir yandan Karaman Özel İdaremiz İlbank’a 30 Milyon TL borçlanarak, diğer yandan Maliye Bakanlığı ve diğer kaynaklardan da, aradığımız kaynak ihtiyacı giderilmiştir.

Bu yıl ki hedefimiz;

Asfaltsız köy ana ulaşım yolu kalmayacaktır,
200 km 1. kat asfalt yol yapılması planlanmıştır,
446 km 2. kat asfalt yapılması hedeflenmektedir,
103 köyümüze parke taşı döşemesi planlanmaktadır, kalan köylerimizim parke taşı ihtiyacı gelecek yıl giderilecektir. Geçmiş yıllarda 22 köyümüze parke taşı uygulaması yaptığımız düşünülecek olursa bu yılki uygulama ile birlikte köylerimizin önemli bir kısmına parke taşı döşenmiş olacaktır.

Köylerimize hizmette atılım yılı olacak 2013 yılında yapılacak çalışmaların hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, bu çalışmaların planlanmasında emeği geçen Sayın Valimiz başta olmak üzere, Özel İdare Çalışanlarına, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum,” dedi.