Karaman’da sosyal paylaşım sitesi üzerinde kurulan "Payidar" adlı grubun çatısı altında bir araya gelen gençler, farkındalık oluşturmak, duyarlı davranmak ve algı operasyonlarına, psikolojik savaşlara yürekleri, kalemleri, imkanları ile göğüs germek için çalışmalarına devam ediyor.

Karaman Gündem Gazetesini ziyaret eden Payidar Grubu Kurucusu Cennet Eren ve grup üyesi Tuba Düz, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karaman için her türlü projeyi desteklediklerini ifade eden Eren, bazı söylentiler hakkında da açıklama yaptı.

Öncelikle şehitler için düzenledikleri program hakkında teşekkürlerini ileten Eren, “02 Mart 2018 Cuma Günü Karaman Payidar Grubu olarak düzenlediğimiz ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin desteklediği Şehitlerimizi Anma Programı'nı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirdik. Organizasyon için izin konusunda yardımcı olan Karaman Valiliği'ne ve Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne, desteklerinden ötürü Karaman İl Müftülüğü’ne, Karaman Jandarma İl Komutanlığı'na ve KMÜ SKS Daire Başkanı Sn. Cahit Suci Beyefendiye, programa iştirak eden Karaman Kent Konseyi Başkanı Sn. Ali Konukseven Beyefendiye, güvenlik güçlerimize, şehit ailelerine, yakınlarına ve Karaman halkına teşekkür ederiz.” dedi.

“HİÇ KİMSEYE BAĞLI DEĞİLİZ”

Eren, hiçbir siyasi kuruluşa veya derneğe bağlı olmadıklarını belirterek, şunları aktardı;

“Ne yazık ki programdan sonra bazı duyumlar bizi derinden üzmüştür. Biz gençler olarak tek amacımız; şehitlerimiz, onların geride bırakmış olduğu değerlere sahip çıkmak ve onların isimlerini yaşatmaktır. Şunu belirtmek isteriz ki, Karaman Payidar olarak herhangi bir siyasi partinin yan kuruluş kolu, alt tabakası, destekçisi, gençlik kolları vs. değiliz. Grubumuzun hiç bir kurum, kuruluş, dernek, vakıf, siyasi parti ve STK ile ilişiği yoktur. Grubumuz ve üyeleri tamamen gönüllü kişilerden oluşmaktadır. Hakkımızda çıkan bu tür söylentilere kulak asmamanızı rica ediyoruz.”

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.