Berberler, Kuaförler, Dövmeciler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Selahattin Pekoğlu, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkan adayı olduğunu açıkladı.

Uzun bir süre siyasi hayatı olan ve 12 yıldır Berberler, Kuaförler, Dövmeciler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası üyeliği, bir dönem başkan vekilliği, iki dönemde de başkanlık yapan Pekoğlu, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin görevini tam anlamıyla yapmadığını iddia etti.

“Bizim işimiz yatmak değil. Bizim işimiz esnafımızın yanında olmak.” diyen Pekoğlu, vaatlerini saymak ile bitiremeyeceğini ifade ederek, “Mesleki kalkınma, mesleki yeterlilik bazda, öğretmenlerimiz tarafından birebir toplantılar yapılarak, devletimizin ne tür destekler verdiğini geniş çapta konuşacağız. Esnafımızın eksiği ne ise birebir istişare ederek çözeceğiz. Esnafa 24 saat hizmet için geliyoruz. Telefonumuz 24 saat açık, 24 saat üyelerimizin yanındayız. Üyelerimizin ne tür sıkıntısı var ise elimizin erdiğince, gözümüzün gördüğünce esnafımızın yanında olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Esnafın sıkıntısını iyi bildiğini dile getiren Selahattin Pekoğlu, “Şuan esnafımızın sıkıntısı büyük çünkü ekonomik bir sıkıntı var. Bir bölgede STK’lar kuvvetli olursa, bu bölgenin belediyesi de kuvvetli olur. Her STK’nın görevi ister istemez bölgesinin vilayet olduğunu tanıtırsa, bugün Batman’dan, Siirt’ten, Bayburt’tan öğrenci gelir, buradaki 13 Bin nüfusu olan öğrencimizin nüfusu 30 bine çıkarsa, 30 bin öğrenci parasını burada esnafta yiyecek. Esnafa büyük bir getiri olur.” dedi.