Karaman’ın Taşkale Köyü İlkokulu’nda ücretli öğretmenlik yapmakta olan Pervin Çelik, miniklerin bir hayalini daha gerçekleştirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret etmenin hayalini kuran öğrencilerin talebine duyarsız kalmayan Çelik, uzun uğraşlar sonucu bir program hazırlayarak öğrencilerinin Anıtkabir’e götürdü. 48 öğrenci ve 8 velinden oluşan kafile Ata yurdu olan Taşkale’den yola çıkarak Anıtkabir’de atalarını ziyaret etmeye gitti. Başkentte yapılan kahvaltının ardından Anıtkabir’i ziyaret eden öğrenci ve velilerin heyecanı yüz ifadelerinden okundu.  

Anıtkabir’deki ziyarette bir öğrencinin“ Ben Atatürk’ü çok seviyorum, keşke yaşasaydı o da bizi çok severdi değil mi öğretmenim” sorusu ise fedakâr öğretmen Çelik’i duygulandırdı. Anıtkabir ziyaretinin ardından öğrenciler askerlerin nöbet değişimindeki heybeti izleyerek Atalarına ata yurdundan selam getirdiklerini ifade ettiler. Daha sonra eski meclisler ziyaret edildi.

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Pervin Çelik: “Öğrencilerim Atasını ziyaret etmeyi çok istediler. Bende bu duruma duyarsız kalmayarak onları hayallerini gerçekleştirmek için öğrenci ve velilerden oluşan bir grup kurarak hemen girişimlere başladım. Atatürk’ün Anayurdundaki öğrencileri yani torunlarını Atalarıyla buluşturmaya karar verdim. Bu hayalimizi gerçekleştirmemizde en büyük desteği bizden esirgemeyen Türkiye Yardım Severler Deneği Karşıyaka Şubesi başta olmak üzere 1881 Derneği Başkanına, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Karaman Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

“UMARIM TEKRAR GİTMEK NASİP OLUR”

Anıtkabir ziyareti sonrası fedakar öğretmeni Pervin Çelik’e bir not yazan bir öğrenci: “Anıtkabir’e gittiğim için çok duygulandım. Belki sizler olmasanız hiçbir zaman göremeyecektim. Anıtkabir’i görmek beni çok mutlu etti ve duygulandırdı. Ankara’da başka yerler görmemize imkân sağladığınız ve eğlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Umarım tekrar gitmek nasip olur” dedi.