2022 "O'nu Oku, O'nu Yaşa"  Siyer Yarışması hakkında merak edilen bilgileri paylaşan Karaman Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Temsilcisi Abidin Çatal, şu bilgilendirmede bulundu:

“Peygamber Sevdalıları Vakfımız, bilgi ve kültür yarışmaları kapsamında, Türkiye geneli “O’nu Oku O’nu Yaşa” temalı yüz yüze(Olağanüstü bir durumda online olacak) siyer yarışması ile;

 1. Toplumun her kesimini Peygamber Efendimizin (sav) mesajları ile buluşturarak örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayatımızda tatbikini sağlamak ve Allah’ın rızasını kazanmayı, 2. Toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmayı amaçlamaktadır. Herkesin Peygamberine sahip çıkmasını ve onu öğrenmesini istiyoruz. Kayıtlar ' peygambersevdalilari.com ' adresinden internet üzerinden gerçekleşecek. Kitaplara  ise Sevgi, Danış, Kitap Dünyası, Genç, Han ve İşler Kıtap Kırtasiyeden ulaşılabilecektir.

Yarışma kategorileri

1.Kategori: (4. ve 5. sınıf öğrencileri)

2.Kategori: (6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri)

3. Kategori: Lise (Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün eğitimde okumayıp 2005 ve sonrası doğumlu olanlar)

4. Kategori: Diğer (Belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar)

Sorumlu olunacak yarışma kitapları

1.ve 2. Kategori: Peygamber Sevdalıları Komisyonunun Semere Yayıncılıktan “Hz. Muhammed’in Hayatı” adlı eser,

3.ve 4. Kategori: Adnan Akgönül’ün Semere Yayıncılıktan “Hz. Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) “ Adlı Kitapları Olacaktır.

Başvuru koşulları ve genel bilgiler

Yarışma, başvuru işlemleri 8 Ekim 2021 ile 31 Ocak 2021 tarihleri arasında https://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacaktır.”