Karaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Üniversite Mahallesi Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar Caddesinde kurulan kurban pazarında kurbanlık satışı yapan besicileri sahte para konusunda bilgilendirmek için sahte parayla kurbanlık aldı.

Polis ekipleri senaryo gereği besiciler ile kurbanlık pazarlığı yaptı. Ekipler anlaştıkları kurbanlığın kaporası olarak besiciye sahte 100 lira verdi.

Bazı besiciler sahte parayı anlarken, bazı besiciler ise parayı ceplerine koydu. Polis ekipleri verdiklerini paranın sahte olduğunu söyleyip, sahte para konusunda besicileri bilgilendirdi.

Besici İsmail Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 senedir besicilik yaptığını söyledi.

Sahte para konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Kara, "Bundan sonra her parayı kontrol ederek cebime koyacağım. Biz malımızı satıyoruz ama en fazla 200 lira kar ediyoruz. Paraları mecbur kontrol etmemiz gerekiyor. Senede bir kez kurbanlık satıyoruz onda da sahte paraya denk gelirsek mahvoluruz" dedi.

Besici Emrullah Yılmaz da karşıdaki kişinin poliste olsa her zaman alınan paranın kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.