Staj ve iş yeri gözlem faaliyetlerini tamamlayan öğrenci ve öğretmenler Türkiye’ye döndü.

Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri proje kapsamında staj ve işletmelerde beceri eğitimin 2 haftalık kısmını 08 Nisan 2018 – 21 Nisan 2018 ve 22 Nisan 2018 – 05 Mayıs 2018 tarihleri arasında Portekiz’de uyguladı.

Okulun Bilişim Teknolojileri Alanından 8 öğrenci ve 2 öğretmen, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanından 6 öğrenci ve 1 öğretmen ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanından 6 öğrenci ve 1 öğretmen toplam olarak 20 öğrenci ve 4 öğretmen yurtdışında staj ve işbaşı gözlem uygulamasını tamamladı.

Öğrenciler 10’ar kişilik iki grup halinde Portekiz’deki işletmelerde staj faaliyetlerini gerçekleştirdi. Her öğrenci grubuyla beraber en az bir öğretmen de öğrencilerle beraber yurtdışında öğrencilerin uygulama yapacağı işletmelerde işbaşı çalışması ve işyeri çalışma süreçlerinin incelemesini gerçekleştirdi.

Portekiz’in Braga şehrinde 4 farklı işletmede gerçekleştirilecek olan staj ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamaları ile öğrencilerimiz ve öğretmenler bir Avrupa Birliği ülkesinde mesleki eğitimde yapılan çalışmalar, uygulamaları, iş kültürü hakkında uygulamalı olarak deneyim sahibi oldu. Portekiz’de iki hafta boyunca yapılan gezilerle ülke kültürü hakkında bilgi sahibi olan öğrenci ve öğretmenler, yabancı dil gerekliliğinin önemini kavradı.

31.08.2018 tarihinde tamamlanacak olan projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz edindikleri deneyimleri öncelikle okuldaki öğrenci ve çalışanlara daha sonra yaygınlaştırma faaliyetleri ve haberlerle Karaman ve Türkiye ile paylaşacaklar.