Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) için rektör adaylığı başvuruları 18 Aralık 2020 tarihinde başladı ve 31 Aralık 2020 tarihinde son buldu.  Kulis bilgilerine göre 20 civarında bir Rektör adayının Yüksek Öğretim Kurumu’na başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bu süreç sonunda bazı rektör adaylarının medyada aday olduklarına ilişkin haberlere yalanlamalar gelirken, bazı adaylar ise aday olduklarını medya aracılığıyla kamuoyuna bildirdi. Ancak bazı adayların sessiz kalmasına rağmen aday olduğu kulis bilgilerinden alındı.

Bu sessiz adaylardan birinin de Prof. Dr. Mehmet Alagöz olduğu kamuoyunda konuşulur oldu. Konuyla ilgili olarak Mehmet Alagöz gazetemiz yetkilisine açıklamalarda bulundu.

Alagöz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Rektör olmak için YÖK’e başvuru yapılmasına gerekiyor. Ben bir başvuruda bulunmadım.  Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız takdirleri ile rektör atamaları gerçekleşmektedir.  Bu yüzden   bu görevin verildiği her arkadaşımız gibi bende milletime ve memleketime hizmet için cansiperhane çalışırım. Yine de tüm samimi duygularımla, kim millete hayırlı ve hizmet edecekse rektörün o kişi olmasını rabbimden dilerim” ifadelerine yer verdi.     

MEHMET ALAGÖZ KİMDİR?

1995 ile 2017 yılları arasında Selçuk Üniversitesine Bağlı İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma görevliliği ile başlayan Mehmet Alagöz, Profesör olarak 2017 yılında KMÜ’den Konya Selçuk Üniversitesi’ne atanmıştır. Halen Selçuk Üniversitesi İktisat bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır.