Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Genç Önder Öğrenci Topluluğu Başkanı Ahmet Sağtaş ve Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı’nın açış konuşmalarının ardından ‘Başarı Bedel İster’ konulu konferansa geçildi.

“ÜLKEMİZ VE MEDENİYETİMİZ İÇİN BAŞARILI OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

Prof. Dr. Nurullah Genç konferansında dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendirerek ülkemiz ve medeniyetimizin geleceği için başarılı olmamız gerektiğine vurgu yaptı.

Yaşadığı olaylardan verdiği örnekler ile fıkralar ve hikâyelerle öğrencilerin kalbine dokunarak onlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Nurullah Genç, “Başarılı olmaktan başka çaremiz yok. Hayattayken yapabileceğimiz ne varsa yapalım. Birbirimizle kardeş olup, omuz omuza verip, bu vatanın dostu olan herkesi yanımıza alarak bu devletin dünyanın en büyük, en adaletli devleti olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buna mecburuz.” dedi.

Prof. Dr. Nurullah Genç, günümüz dünya düzeni ile ilgili öğrencilere uyarılarda bulunarak, “Okuduğunuz bölümleri yalnızca meslek sahibi olmak için değil bu ülkenin ve medeniyetinin gerçeğini tüm dünyaya ulaştırmak, anlatmak ve tanıtmak için başarılı olmalıyız. Bu bayrağı dünyanın her tarafında dalgalandırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Program, Prof. Dr. Nurullah Genç’in şiir okumasının ardından hediye takdimi ile sona erdi.