Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Prof. Dr. Semavi Eyice'nin 96 yaşında vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladılar.

Başkanlar mesajda şu cümlelere yer verdi;

“Sanat tarihi alanının en önemli isimlerinden olan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Semavi Eyice Hocamızın vefatını büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

2011 yılında sanat tarihi dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen Eyice, ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi Bilim Ödülü'nün sahibi olmuştu. İstanbul, Osmanlı ve Bizans tarihi uzmanı olan Eyice'nin 400'ü aşkın bilimsel makalesi ve çok sayıda kitabı bulunuyor.

Prof. Dr. Semavi Eyice, 2010 yılında Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 'Karaman Kültür ve İnanç Turizmi Potansiyelinin Araştırılması Masterplanı' projesinde ve 2012 yılında yine odamız tarafından gerçekleştirilen ‘Hz. Mevlana'dan Yunus Emre'ye Evrensel Sevgi ve Kültürlerin Kardeşliği'  projesinde yer alarak Karamanı ve odamızı ziyaret etmişti.

Kıymetli Hocamıza Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevdiklerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.”