Akdaş, yaptığı açıklamada; “İstanbul, Eyüpsultan, Nişanca Aile Sağlığı Merkezi hekimlerinden Karamanlı hemşerimiz Dr. Yavuz Kalaycı Kovid-19 nedeni ile vefat etmiştir. Aynı sebeple uyutulduğu esnada annesini, babasını ve kardeşini kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın son mesajı: 'Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değilm mi' Siz hala evde sıkılıyor musunuz?" dediği başka bir hekim arkadaşının paylaşımı ile ortaya çıkmıştır.

Öncelikle tarifi mümkün olmayan bu talihsiz ve meşum Kovid-19 vakası sebebi ile hayatını kaybeden Merhum Dr. Yavuz Kalaycı'ya ve aynı sebeple hayatını kaybeden anne, baba ve kardeşine Allah'tan rahmet; aileleri başta olmak üzere tüm sevenleri ile Karamanlı hemşerilerimize başsağlığı dileriz” dedi.

TARİFİ MÜMKÜN OLMAYAN ACI OLAYDA HEMŞERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR.

Akdaş konuşmasının devamında; “Karamanımızın değeri, sevgili doktorumuzun elem verici bir şekilde vefat etmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Ayrıca hemşerimizin son arzusu olarak dile getirdiği; iki gözünün nuru iki evladına sahip çakılması hususundaki temennisi karşılıksız kalmayacaktır.

Karaman Dernekler Federasyonu olarak doktorumuzun iki evladını, kendi evladımızdan ayırmadan maddi ve manevi her hususta desteklemeyi ve hemşerimizin manevi mirasına sahip çıkmayı kendimize bir görev ve sosyal sorumluluk addediyoruz. Bu hususta tüm dost ve hemşerilerimizle beraber üzerimize düşen vazifeyi inşallah layıkı ile yerine getireceğiz” ifadelerine yere verdi.