Toplantıya Yeniden Refah Partisi Karaman İl Teşkilat Başkanı Ramazan Şen, İl Tanıtma Başkanı Şükrü Aslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Yanık, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim Çeçen, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Teşkilat Başkanı Ramazan Şen yaptığı açıklamada: “Öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün mağdurların yanındayız” dedi.

Şen sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çok değerli basın mensupları ve konu ile yakından alakadar aziz milletimiz. Geçtiğimiz gün yaşanan talihsiz ve tatsız olaylara ilişkin ülkemizde aşı çalışmaları hakkında korkusuz, bilimsel ve en gerçekçi yaklaşımı partimiz ve Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan Bey göstermiştir.

Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, düzenlediği basın toplantısında, aşı karşıtı ve modern tıp karşıtı olmadığımızı; faz aşamalarını tamamlamış, ruhsatları alınmış aşıları, kendimize ve çocuklarımıza yaptırdığımızı, karşı olduğumuz şeyin mRNA teknolojisiyle üretilmiş içinde çok tehlikeli Grafen maddesi taşıdığı kanıtlanmış ve hücrenin çekirdeğine etki edip oradaki genetik yapıyı değiştirmesi ve bozması muhtemel olan faz aşaması tamamlanmamış Phizer-Biontech benzeri teknolojideki aşılar olduğunu vurguladı.

Yeniden Refah Partisi mensupları olarak bizler gerekli aşamaları tamamlamamış aşıların dayatılmasının anayasaya aykırı olduğunun altını çizerken, aşı karşıtı ve modern tıp karşıtı olmadığımızın altını çizerek belirtiyoruz.

Aşı olmak isteyenler elbette ki aşılarını olsunlar, buna kimsenin karşı çıkma hakkı yoktur. Ancak, aşı olmak istemeyenlere de herhangi bir zorlama yapılması hem anayasaya hem de insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Basında sıkça dillendirilen aşı olmayanların AVM'ler, restoranlar, kamu kurumları, okullar ve toplu taşıma araçlarına alınmaması gibi bir durumun uygulanması halinde büyük bir kaosa sebep olur. Toplumsal karmaşaya yol açacak son derece tehlikeli bir durumdur dedik. Bugün söylediklerimizin çıktığını görüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim hakkı en kutsal haklardandır. Ama Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin Rektörlüğü tarafından ellerinden zorla alınmak isteniliyor

Bu bizlere 90’lı yılları hatırlatıyor. O zamanda Başörtü zulmü vardı. Üniversitelerimiz bilim adamı yetiştirme yerine daha mevcut aşıların bilimsel süreci tamamlanmadan, bilim adamının dediği gibi bu sıvılara aşı değil aşı adayı demek daha doğru olur. Üreticisinin sorumluluk kabul etmediği aşı adayı bu sıvıların insanlarımıza zorla enjekte edilmesini kabul edemeyiz.

Bugüne kadar yapılan diğer aşılar için bize onam formu imzalattılar mı? Korona aşıları için imzalatılan formların şüphe uyandırdığını ve ileride doğabilecek muhtemel olumsuz sonuçlardan dolayı kimsenin sorumluluk almak istemediği için imzalatıldığını belirtti. Zorunlu Aşı Dayatması Bilimsel Değil Faşist Bir Uygulamadır.

Aşı karşıtı olmadığımızı üstüne basa basa vurguluyoruz. Biz asla aşı karşıtı değiliz, biz "aşı adayı" olan ruhsatsız sıvıların insanlara adeta zorla uygulanmasına karşıyız. Örneğin herkes Zatürre aşısı yaptırabilir, zira ruhsatlıdır ve gerekli tüm faz çalışmalarına sahip bir aşıdır. Bu noktada Sn. Sağlık Bakanı’nın “aşı olmayanlar düzenli olarak PCR testi yaptıracak” açıklaması da talihsiz ve aşı olmaya zorlayıcı bir açıklama olmuştur. Madem aşı olmuyorsun, öyleyse 2 günde bir gidip sıraya girip test yaptıracaksın, bu şekilde hayat bir süre sonra çekilmez hale gelecek ve sonunda pes edip, aşı olup kurtulayım noktasına geleceksin. Dolaylı da olsa, aşı olmaya zorlayıcı bu gibi dayatmalara karşıyız.

Madem aşılama bulaşmayı önlüyor ise, öyleyse aşı olanları korumak adına olmayanlardan neden PCR testi isteniyor? Aşı bulaşmayı önlemiyorsa neden milyonlarca insanımıza defalarca aşı yapıyoruz? Diğer taraftan bu PCR Testi kararının uygulanması da mümkün değildir. Zira aşılanmayı tercih etmeyen 21 milyon insanı 48 saatte bir PCR testine tabi tutmanız halinde, siz ülke olarak her ay 200 milyonun üzerinde, (günde 10 milyona yakın) PCR testi yapmak durumundasınız ki bu, imkânsızdır. Tüm bu gerçekler ışığında, Yeniden Refah Partisi olarak; bu yanlıştan dönülmesi, aşı olmak istemeyen insanlarımızın dolaylı olarak da olsa aşıya zorlanmaması için, İçişleri Bakanlığı’nın 81 İlin valiliklerine gönderdiği, aşı olmayanları 2 günde bir PCR testine mecbur bırakan genelgesinin iptali izin Danıştay’a başvurduk.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörlüğünün yaptığı bu zulümce davranışına karşı Biz Yeniden Refah Partisi Karaman yönetimi olarak yine milletimizin güvenliği huzuru ve refahıdan yanayız ve bu yolumuzdan da asla ve asla dönmeyeceğiz!

Milletimizin selameti için yine doğruları konuşacağız ve bu yolda hukuki yoldan mücadelemize de devam edeceğiz. Siz kıymetli basın mensuplarına ve çok değerli halkımıza arz ederiz.”