Muğlu, mağduriyet yaşayan üreticilerimiz randevu sisteminin kaldırılmasını istiyor.  TMO'nun mısır hasadı için açtığı randevu sisteminin bir kaç saat içerisinde dolduğunu dile getirerek, randevu sistemi yüzünden üreticilerimizin çok büyük mağduriyetler yaşadıklarını kaydetti.  çifçilerin TMO'ya tonunu 740 TL'ye sattıkları mısırı esnafa 650TL civarı satmak zorunda kaldığını söyledi.
TMO'nun üreticilerin sıra beklemesine son vermek için devreye soktuğu randevu sistemi, üreticimizi hayal kırıklığına uğrattı. Öte yandan mısırda kurutma sorunu var. Nem oranın yüksek olduğu ürün düşük fiyattan gidiyor. Ürünlerini kurutanlar kazançlı randevu sistemi yüzünden iki yıldır üreticilerimizin mağdur olduklarını belirterek, Çiftçilerimizin genel olarak beklentisi randevu sisteminin kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.
TMO yeni alım merkezleri açmalı
Geçen yıl ve bu yıl'da TMO'nun 21 Eylül'de randevu sistemini açtıktan 2 saat sonra tüm randevular doldu. Yoğun bir talep var
Muğlu,  Çiftçilerimiz binbir emekle hasat ettiği mısırını tüccarlara daha düşük fiyatlardan satmak zorunda bırakılıyor. TMO başka alım merkezlerini de açmalı diye konuştu.
 Muğlu, son iki yıldır mısır üretiminde büyük bir artış olduğuna dikkat çekerek üretici son yıllarda sadece Mısır üretiminden azda olsun kazançlı olduğunu bununda pazarlamada sorun yaşadığını
Mısır satmak için Ofis’e Yoğun bir talep var.  Ocak ayına kadar 30 bin ton mısır alınacak. Mısırda bu yıl 550-600 bin ton arası bir rekolte bekliyoruz. Bu yüzden üreticilerimizin mağdur olmaması için Ofisin bu yıl yeni depolar kiralaması gerektiğini Kurutmanın günlük kapasitesi belli. Geçen yıl yaşadığımız sıkıntılar aynen devam ettiğini belirten Muğlu, Bu konuda Çiftçilerimizin, emeğini, alın terini heba etmemeli bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından çiftçilerimiz adına yardım beklediklerini belirtti.