Karaman’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltı sonrası adliyeye sevk edilen Recep Oğuzcan serbest kaldı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan iş adamlarından Recep Oğuzcan, bugün sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Oğuzcan, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ŞİRKET DAHA ÖNCE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA

“BİSMOT TAVRINI ORTAYA NET KOYMUŞTUR“

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Karamanlı İş adamları bugün sabah Karaman Adliyesine getirildi. Savcılığın soruşturması sonucunda iş adamlarının durumlarını netlik kazanacağı bekleniyor. Diğer iş adamlarının gözaltına alındığı gün şehir dışında olduğu öğrenilen Recep Oğuzcan’a ise yakınları vasıtasıyla ulaşıldığı gerekli tahkikat için Karaman’a geleceği öğrenildi. Olayın kamuoyuna sunulmasının ardından özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bazı yorumlara Oğuzcanlar firmasından açıklama yapıldı. Şirket müdürlerinden Osman Oğuzcan, Recep Oğuzcan’ın KASİAD teşkilatının paralel yapı ile ilişkisini öğrendikten sonra istifa ettiğini ve bugünden sonra da herhangi bir irtibatları olmadığını ifade eden bir yazı ve istifa dilekçesini sosyal medyada paylaştı. Paylaşılan belgeye göre Bismot KASİAD üyeliğinden 07.04.2014 tarihinden ayrılmış. İşte Şirket müdürlerinden Osman Oğuzcan’ın o ifadeleri :

“Dostlarımıza; Şirketimizin yönetim kurulu başkanı Recep Oğuzcan hakkında çıkan haberlerle ile ilgili duyurudur.17 Aralık darbesinden sonra kasiad derneğinden ayrıldık ve tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk.Aşağıdaki belge 17 Aralık tan sonra alınan ayrılma dilekçesidir. Aile olarak Devletimizin uygun gördüğü Karamandaki bütün sivil toplum örgütlerine destek olduk olmaya devam edeceğiz. Ailemizin feto terör örgütünün ismiyle anılması bizleri üzmektedir. Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin her zaman yanında olduk. Devletimizden ve herkesten ricamız 17 Aralık tan önce ve sonra bu gruba destek olanlara karsi ayni tavır sergilenmemelidir. Yargısız infaz yapılmamalıdır. Bizleri bu süreçte yalnız bırakmayan dostlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz.”denmiş istifa dilekçesini kamuoyu ile paylaşıllmıştı.