Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in varlık âlemini şereflendirmesinin yıldönümünde bir Mevlid kandiline daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Mevlid kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Ümmeti olma bahtiyarlığına erdiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumu insanlık tarihinin en şerefli ve önemli olaylarından biridir.

Hz. Muhammed (S.A.V)’in, dünyamızı şereflendirmesi ile insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmış, O’nun Mekke’de yaktığı tevhit meşalesi ile karanlıklar, aydınlığa; kin ve nefret, şefkat ve merhamete dönüşmüştür.

Efendimiz (S.A.V) bir kavme veya bir millete değil tüm insanlığa gönderilmiş, tüm insanlığın kurtuluşu için gönderilmiştir.  O insanlığı bir ve tek olan Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a (C.C) inanmaya ve yalnızca O’na kul olmaya, doğruluğa, adalete ve güzel ahlaka davet etmiş ve O’nun bu yüce daveti; zulme adalet, cehalete bilgi, vicdansızlığa merhamet, düşmanlıklara karşı barış ve kardeşlik olmuştur.

İki Cihan güneşi Hz. Muhammed (S.A.V) yaratılmışların en hayırlısı idi, herkesin kendisine çok güvendiği “Muhammed-ül Emîn”di. O, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, doğruluğu ile adaletiyle ve merhametiyle bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyet örnek bir insandı. O’nun öğüt ve telkinlerine her devir ve dönemde ihtiyaç duyulmuştur.  

Bu duygu ve düşüncelerle aziz Milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid kandilini en içten dileklerimle tebrik eder, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, Aziz Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.” dedi.