AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Türk Hava Yolları'nın (THY) Bişkek-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağında, dili nefes borusuna doğru kaçan ve solunumu duran Kazakistan uyruklu Bolathan Yerdana isimli bebeğe müdahale ederek hayata tutunmasını sağlamıştı.

Başkente acil iniş yapan uçaktan alınarak Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Bolathan bebeğin sağlık durumun iyi olduğu öğrenilirken Milletvekili Şeker, bebeğin ailesine ziyarette bulundu.

Türk Kızılay’ın misafirhanesinde konaklayan Yerdana Bebeğin annesi ve teyzesini ziyaret eden Şeker, acil şifalar dileğinde bulundu. Ziyaret esnasında hem mutlu hem de duygusal anlar yaşandı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Şeker:  “Yerdana bebeğin annesi, teyzesi ve yine kendisi gibi erkek olan ikizi Nurdana'yı misafir ettiğimiz Kızılay'ımızın misafirhanesinde ziyaret ettik. Hem mutlu, hem duygusal anlar yaşadık. İki bebeğinizin gözlerinde problem var, inşallah şifa bulurlar” dedi.