Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aziz milletimizin, Karamanlı hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin mübarek Miraç Kandilini en kalbi duygularım ile kutluyorum. Bizleri rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bir miraç gecesine daha eriştiren ve eda etme fırsatı veren Yüce Rabbimize hamd ü senalar olsun. Mirâç gecemiz mübarek olsun. Memleketimiz ve tüm dünya Müslümanları için hayırlara, huzura ve bereket, sağlık ve afiyete vesile olsun.

Yüce Allah (C.C) İsra süresinde; “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” beyan buyurduğu gibi İsra ve Miraç, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescidi Aksâ’ya, oradan da Yüce Allah’ın (C.C) sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için Sidre-i Münteha’ya yükseltildiği gecedir.

Mekke’de müşriklerin uyguladıkları zulüm ve şiddetin tahammül sınırlarını aştığı, Peygamberimiz (S.A.V)’in önce amcası Ebû Tâlib’i ve sonra da Hz. Hatice’yi kaybettiği hüznün gönülleri kuşattığı bir anda Yüce Allah (C.C), habibi Hz. Muhammed (S.A.V)’i huzuruna kabul ederek İsrâ ve Mirâç ile şereflendirmiştir.

Özünde Yüce Allah’ın (C.C) ilahi emirlerine teslimiyetle her türlü kötülükten ve günahtan arınma, yüce mertebe ve makamlara erişme olan Miraç, elemi, kederi, çaresizliği ve ümitsizliği bir kenara bırakarak her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğunu zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Rabbimizin rahmetinden ümidi kesmemeyi öğretir.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızın Miraç Kandilini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu kutlu gecenin bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine ve tüm insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum”  dedi.

DR. RECEP ŞEKER; “NEVRUZ, ÖNEMLİ KÜLTÜREL DEĞERİMİZDİR”

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kuşaktan Kuşağa aktarılarak yaşattığımız önemli kültürel değerlerimizden biri olan tabiatta baharla birlikte yaşanan yenilenmeyi, tazelenmeyi, bolluğu ve bereketi temsil eden Nevruz; binlerce yıldır ülkemiz ile birlikte Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve Anadolu'ya kadar geniş bir coğrafyada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır.

Müşterek kültür coğrafyamızda binlerce yıldır kutlanan birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi ile kucaklaşmanın kaynağı Nevruz bayramını; el ele, gönül gönüle, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde anlamına uygun olarak kutlamak ve sahip olduğumuz bu birikimi en iyi şekilde muhafaza ederek yarınlarımıza aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Milletimizin ve müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutlar, barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum. ” dedi.