Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Demokrasimizin en temel unsurlarından olan gazetecilerimiz, kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, yaşanan olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamaktadırlar.

Basın mensuplarımız aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak sağlıklı kamuoyu oluşmasını sağlamakta, haberleri doğru ve tarafsız, farklı görüş ve düşünceleri ise nesnel bir şekilde ortaya koyarak halkımızın gerçekleri öğrenmesine, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine çok önemli katkılar sunmaktadır.

Karşılaştıkları her türlü olumsuz koşullara rağmen görevlerini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getiren değerli basın mensuplarımız vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesidir.

Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile en zor şartlarda mesleğini icra eden tüm gazetecilerimize görevlerinde üstün başarılar diliyorum.

Ayrıca ilimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, tüm basın mensubu kardeşlerimize aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diler, görevlerini yaparken yaşamını yitiren gazetecilerimize de Yüce Allah (C.C)’dan rahmet diliyorum” dedi.