Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türk milletinin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ve o gece yazılan destanın 4. yılını yaşıyoruz.

15 Temmuz, birliğimize kasteden hainlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve aziz milletimizin basiretiyle kazandığımız en şanlı direniş zaferidir.

15 Temmuz'un devlete kast eden hiçbir ihanetin ve hiçbir darbe teşebbüsünün asla karşılıksız kalmayacağının dosta düşmana ispat edildiği gündür. Bu destansı direniş ruhu ilelebet canlı kalacaktır.

Allah’a şükür ki darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların susturduğu darbeyi görebildik. 15 Temmuz Demokrasi nöbetimiz kutlu olsun. 15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacağız.

Siyasi tarihimizin bu en kanlı darbe teşebbüsüne canları pahasına karşı koyan, ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımı sunar, o gece ölümü öldüren yiğit evlatlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazi kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun.” dedi.