Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletçe yeni bir hicri yıla daha ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Hicri 1439 yılının Milletimize, İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.

Hicret, İslâm tarihinin dönüm noktalarından biridir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve Ashab-ı Kiramı’nın inançları uğruna Mekke’den Medine’ye yaptıkları zorlu ve ulvî yolculuktur.

Hicret, Yüce Allah’a (C.C) ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’e gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun adıdır.

Hicri yılın ilk ayı aşure ayı olarak da adlandırılan  Muharrem ayı; Peygamber Efendimizin “Allah’ın ayı” diye nitelediği çok mübarek bir aydır, insanlık ve İslam tarihimiz açısından da çok önemli bir zaman dilimidir.

Bu duygu ve düşünceler ile Milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin 1439 hicri yeni yılını ve Muharrem ayını en kalbi duygularımla tebrik eder, yeni yılın hanelerimize bereket, memleketimize ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim. ” dedi.