Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “21 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 3578 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti'nin 70'inci ili olan Karaman’ımızın il oluşunun 31’inci yılına ulaşmış bulunmaktayız.

Geçmişten günümüze tarihi, kültürü ve sanatıyla önemli bir değere sahip olan, Karamanoğulları Beyliğine başkentlik yapan, Türkçemizin devlet dili olarak tohumlarının yeşerdiği Karaman bugün de kendine has değerleri ile ülkemizin güzide şehirleri arasında yer almaktadır.

Sivil toplu kuruluşlarımız, meslek odalarımız, işadamlarımız ve siyasi partilerimiz ile birlikte halkımıza mutlu bir gelecek hazırlama adına her türlü gayretin içinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Karaman il oluşunun 31. yıl dönümünde sahip olduğu doğası, turizmi, ekonomisi, tarımı, eğitimi ve mevcut potansiyelleriyle ulaşmak istediği refah düzeyine doğru sağlam ve emin adımlarla ilerlemektedir.

Karaman, tarihi ve kültürel zenginliği ile ve ekonomik potansiyeli ile geleceğe umutla bakmaktadır. Milletimize bu seviyede hizmet üretmek, şehrimizin kalkınmasına, insanımızın refahına, huzuruna katkı sağlamak bizler için büyük bir heyecan vesilesidir. Gelecekte de yapılacak yeni yatırımlar ile birlikte, Karamanımız çok daha gelişmiş bir şehir haline gelecektir. İlimizi daha güzel ve daha müreffeh günlere taşıma azim ve gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz.

Şehrimizin il olma noktasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olan Karaman halkının huzur içerisinde bir yaşam arzu ettiği bir Karaman’a kavuşma hususunda herkesin elinden geleni yapacağına olan inancım sonsuzdur. Karaman’ımız hizmetin en iyisine, en güzeline layıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu kadim şehre hizmet ediyor olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek, Karaman’ın il oluşunun 31. yıldönümünü kutlar, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunar saygıdeğer Karamanlı hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlarım. ” dedi.