Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Emekleri ve alın terleri ile çalışma hayatımızın vazgeçilmez parçaları olan işçi ve emekçi kardeşlerimizin özverileri ülkemizin kalkınmasında ve toplumsal hayatımızın idamesinde son derece önemli bir yere sahiptir.

Dünya genelinde birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan, işçi ve emekçi kardeşlerimizin sorunlarını dile getirdikleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, aynı zamanda demokratik ve barışçı yollarla hak arayışının da simgesi olmuştur. İşçi ve emekçilerimizin, hak arayışlarında sergilemiş oldukları bu paylaşımcı tavır ülkemiz demokrasisinin de gelişimine katkı sağlamaktadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün tüm emekçilerimiz adına sorunlarının dile getirilebilmesi ve bu sorunlara çözüm yolları üretilebilmesi açısından faydalı bir gün olması en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün yalnızca işçi ve emekçi kardeşlerimizin değil, ülkemizin ekonomisine ve toplumsal yaşantımızdaki döngüye katkı sağlayan bütün kesimlerle birlikte idrak edilmesi ve bu anlamlı günün barış ve kardeşlik içerisinde yaşanması dileğiyle tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Günü'nü kutluyor; çalışma hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.