Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları’ adlı konferans Konya Meram Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Karaman, konuşmasına bugüne kadar elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren ve Konya’nın en köklü eğitim kurumlarından olan Meram Anadolu Lisesinde gençlerle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Karaman daha sonra bilim ve tekniğin tarih içerisinde izini süren bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaşamı ve çalışmaları ile Müslümanların bilim tarihine katkıları hakkında bilgi verdi.

"FUAT SEZGİN, SON YÜZYILIN EN BÜYÜK BİLİM ADAMLARINDAN BİRİSİDİR"

İslam medeniyetinin düşünce, bilim ve teknoloji tarihine damga vuran birçok değerli bilim insanını yetiştirdiğini anlatan Karaman, Prof. Dr. Sezgin’in de son yüzyılın en önemli bilim adamları arasında yer aldığını kaydetti. Karaman "Fuat Sezgin, İslam bilim ve tekniğinin tarih içerisinde izini süren bir bilim tarihçisidir. Arap-İslam Bilimleri Enstitüsü için hazırladığı bilimsel araç ve gereçlerin benzerlerini yaptırarak, 2008 yılında İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin açılmasında öncü rol oynamıştır. Bu müzede İslam bilginlerinin astronomi, coğrafya, gemicilik, zaman ölçümü, geometri, optik, tıp, kimya, mineraloji, fizik, mimari, teknik ve harp tekniği alanlarındaki büyük keşif ve buluşlarından oluşan pek çok eser yer almaktadır." dedi.

"GENÇLERİN İLGİSİ VE HEYECANI ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ’’

Tarihsel süreçte Müslümanların bilime katkılarını örnekler vererek anlatan Rektör Karaman, programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Öğrencilerin konferansa ilgileri ve heyecanlarının ülkemizin geleceği açısından kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirten Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Karaman bütün gençlere teşekkür etti.