Rektör Namık Ak'a eşi Mürşide Ak ile birlikte üniversitenin çeşitli birimlerinde dekan, müdür, dekan yardımcısı, müdür yardımcısı, koordinatör yardımcısı gibi unvanlarda idareci olarak görev yapmakta olan kadın personel de eşlik etti.

Rektör Namık Ak ve beraberindeki heyet, ilk olarak Ak Tekke Camisi'nde bulunan Hz. Mevlana'nın annesi Mümine Hatun'un kabrini ziyaret etti; ayrıca burada sandukası bulunan Mevlana'nın yakınlarına da dua etti. Ardından Rektör Namık Ak ve beraberindekiler, Yunus Emre Türbesi'ne geçerek Taptuk Emre ve Yunus Emre ile onların yakınlarına fatiha okudu.

Ziyaretler esnasında Karamanlı vatandaşlar ve gençlerle de sohbet eden Rektör Namık Ak, "Bugün 8 Mart; kadınlarımızın değerini ve hayatımızdaki yerini bir kez daha anlamamız için önemli bir fırsat. Başta Havva Validemiz ve Hz. Fatıma Anamız olmak üzere tüm muhterem kadınlarımıza salat ve selam eder; onların aziz hatıralarına hürmet ve şükranlarımızı sunarız. İlimizde, ülkemizde ve tüm dünyadaki kadınların kötülüklerden ırak, şerefli bir hayat sürmeleri temennisiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.