Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin gelişip kalkınmasında büyük emek sahibi olan işçilerimiz, ürettikleri iş ve döktükleri alın teriyle milletimizin iftiharı olmaya devam edeceklerdir. Devlet-millet birlikteliğinde önemli güç kaynaklarımızdan olan işçilerimiz, hangi sektörde olurlarsa olsunlar iktisadi yapımızın temel taşlarındandır.  

Tüm ekonomik sınıflarımız gibi güçlü Türkiye yolunda en büyük dayanaklarımızdan olan işçilerimizin emeği ve alın teri olmadan hiçbir alanda sektörel gelişim ve büyüme düşünülemez. O nedenle işçilerimizin derdi hepimizin derdi, onların sevinci ise hepimizin ortak sevincidir.

Türkiye'yi muasır medeniyetler noktasından daha ileriye taşımak için milletimizin ortaya koyduğu emeği daha değerli, daha nitelikli, diğer uluslarla yarışabilir ve çağın koşullarına uygun hale getirebilmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda başta yükseköğretim kurumları olmak üzere tüm eğitim kurumlarımıza büyük iş düşmekte; sanal ve uzaktan eğitim uygulamalarının önemi artarken değişen güncel koşullar dikkate alındığında hayat boyu eğitimin gereği ortaya çıkmaktadır.    

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle, memleketimizin her bir köşesinde bileğiyle ve yüreğiyle emeğini ortaya koyan, alın teri döken, işini yaparken doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayan, vicdanlı, çalışkan, alnı ak ve yüzü pak bu arif, asil, aziz, necip, kahraman milletin her bir evladını tebrik ediyor; hanelerinin huzurlu, sofralarının bereketli olmasını dileyerek tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Günü’nü kutluyorum."