Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birinci Dünya Savaşı'nın ardından vatan topraklarının işgalci güçlerin emellerine açık hale geldiği yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli mücadele, bugün coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın müjdecisi olmuştur.

Aziz milletimiz açısından önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs, aslında Anadolu’da içten içe yanmakta olan bir ateşin kıvılcımı gibi parlayarak milletçe verilecek kutlu bir mücadelenin başlangıcı olmuştur. Samsun’un ardından Amasya, Erzurum ve Sivas’tan kısa sürede yurdun her bir köşesine yayılan milli mücadele ruhu, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' parolasıyla birleşerek tarihte benzeri görülmemiş bir direnişin adı olmuştur.

Tarihin hiçbir döneminde başka ulusların boyunduruğuna girmeyi kabul etmeyen bu arif, asil, aziz, necip ve kahraman Türk milleti, yine aynı kararlılık ve inançla vatanına ve bayrağına sahip çıkmış; geçmişinden edindiği tecrübe, güç ve kabiliyetle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde yeni bir zafere imza atmıştır.

19 Mayıs günü, 1938 yılından itibaren Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlanmış olup bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, şehit kanlarıyla sulanmış bu vatana en iyi şekilde sahip çıkacağına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalacağına inancımız tamdır. Devletimizin şu an bulunduğu konumundan daha da ileriye taşınması noktasında gençliğimizin fikirlerine, cesur duruşlarına ve çalışma azimlerine sonuna kadar güveniyoruz.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı canı ve kanı ile savaşarak bizlere emanet eden aziz şehit ve gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyor; öğrencilerimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”