Rektör Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın ortak kültürel mirası arasında yer alan ve yüzyıllardan beri pek çok insan topluluğunda yeni yılın ve baharın başlangıcı olarak kutlanan Nevruz, insanlar arasında neşeyi, diriliş ve canlanmayı, bolluk ve bereketi, atalet ve durağanlıktan sıyrılmayı sembolize etmesiyle önemli bir gün olarak kutlanmaya devam etmektedir.

Birleşmiş Milletler tarafından 2010 yılında Dünya Manevi Kültür Mirası Listesine dahil edilen Nevruz, doğanın uyanışıyla insanın zihnen ve ruhen yenilenmesi arasında güçlü bir bağ kuran, zayıfların güçleneceği, hastaların iyileşeceği, kıtlık ve zorluğun son bulacağına ilişkin inanışları pekiştiren önemli bir gündür.

Dünyada kasvetli ve sıkıntılı günlerin muhakkak son bulacağına ve kısır döngünün biteceğine dair derin bir umudu içinde taşıyan Nevruz, insanlar arasında sevgi çemberinin genişlemesine, iyiliğin ve güzel hislerin daha fazla paylaşılmasına, dostluk ve kardeşliğin yayılmasına vesile olmaktadır.

Geçmişten günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz, şuan yaşamış olduğumuz salgın koşullarında eskisi kadar ihtişamlı kutlanamasa da evrende her zorlukla beraber bir kolaylık olduğunu, hiçbir sıkıntının kalıcı olmadığını, darda olanların muhakkak bundan kurtulma olasılıkları bulunduğunu, iyi ve mutlu günlerin insanlar arasında sürekli devridaim yaptığını bizlere hatırlatması bakımından önemlidir. 

Tüm insanlığın daha müreffeh ve daha güzel günler görmesi temennisiyle herkesin Nevruz Bayramı'nı kutluyor; kavga ve düşmanlıklardan uzak, daha sevgi, huzur ve barış dolu bir dünya diliyorum."