Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği(TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Karaman 48. Dönem İl Temsilciliği seçimi yapıldı.

Tek listeyle gidilen seçimde Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Karaman İl Temsilciliğine ve delegeliğe İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görevli Ziraat Mühendisi  Rıdvan Tuşat, İl Temsilci Yardımcılığına Ziraat Mühendisi Hakan Erkan ve Genel Kurul delegeliğine ise Ziraat Mühendisi Mikail Duman seçildi.

Seçim sonrasında üyelere hitap eden Rıdvan Tuşat: "Desteklerini bizden esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üyelerimiz tarafından verilen görevin önemi ve sorumluluğunu iyi biliyoruz. Elimizde taşıdığımız bu bayrağı daha yükseğe çıkarma gayreti içerisindeyiz. Tüm siyasi mülahazalardan uzak bir tutum ve davranışla, herkese eşit mesafede durarak tüm ziraat mühendislerinin kendini ZMO’na ait hissedebileceği bir yönetim anlayışı içerisindeyiz.

Odamız gücünü sadece örgütlü üyesinden alır. ZMO örgütü bilimden, üretimden, emekten, halktan, kamu yararı ve toplum çıkarından, sosyal hukuk devletinden  yanadır.. Bu örgüt meslek alanları ile ilgili ülke gerçeklerini ortaya koyar. Meslektaşlarının haklarını korur ve çalışma alanlarını geliştirir. Doğasını, çevresini, tarımsal üretim alanlarını, toprağını, suyunu, merasını koşulsuz korur. Sorunları, nedenlerini ve çözüm yollarını önerir.

Pandemi, iklim değişikliği ve kuraklığın tarımsal üretime olumsuz yansımaları hepimizi etkilemektedir. Çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bir bakıma çiftçi ile bilgi ve teknik arasında köprü vazifesi gören Ziraat Mühendislerine günümüzde daha çok ihtiyaç duyulmakta ve ziraat mühendislerinin görev ve sorumlulukları ile ziraat mühendisliğinin önemi daha da artmaktadır. Çok geniş bir çalışma alanına sahip olan ziraat mühendisleri birçok mühendislik disiplinini bünyesinde taşımak zorundadır. Ziraat Mühendislerinin çalışma alanları sadece bitkisel ve hayvansal gıda üretimi ile sınırlı değildir. Bakıldığı zaman hemen hemen diğer mühendislik dallarıyla içi çe olduğu görülmektedir.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Odamızın ilkeleri doğrultusunda Karaman’ın en önemli sivil toplum örgütlerinden birisi olarak mesleğimizin onuru, itibarı ve daha ileriye taşınması, meslek ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü ve  toplum yararına olan çalışmalarımız ve gayretlerimiz devam edecektir.” dedi.