Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının , 18 Mayıs 2013 tarihinde Pazar günü yapılacak olan, 21.Olağan Genel kurul seçimli toplantısında, Rıfat Karaulu Birlik ve Beraberlik adına Başkan adayı olduğunu açıkladı.
Karaulu, yaptığı açıklamada  “Sözde Değil Özde Birliktelikle tüm meslektaşların bütünleştiği seçime hazırlık döneminin sonuna gelmiştir. 18-19 Mayıs 2013 tarihinde yapacağımız, Genel kurul ve seçimlerimizde oluşturulacak kurullar, üyelerimizin teveccühü ile hizmet kervanının lokomotiflik görevini başarıyla omuzlayacaktır. 

Bizim mesleğimiz öyle bir meslek ki, mükelleflerimizin dertlerini ve omuzlarındaki yükü azaltmak adına kendi sıkıntılarını bir yana bırakan bir meslektir. Oda olarak bizde meslektaşlarımızın eğitiminde, Rutin işleri ve staj dönemlerinde hizmetlerimizi kusursuz olarak vermeye çalışacağız. Birlik olarak tüm meslektaşlarımızı kucaklamayı öngören yapılanmamız, Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunları ve bunlara çözüm arayışları ile ilgili faaliyetlerini, yeni bir heyecanla, mesleğimizi daha iyi bir geleceğe taşımak için, büyük bir sorumluluk üstlenmiş bulunmaktayız. 
Bizim de hedefimiz; meslektaşlarımızla birlik olup, haklarını arayacağı bir platform ve mesleğimizi geleceğe en iyi şekilde taşıyan olmaktır. SMMM odamızın üyelerine, Birliğimize ve Karaman Halkının hizmetin de olmaktan onur duyarız.” dedi