Çalışkan İletişim, robot süpürgeler hakkında en çok merak edilen konulardan biri olan "su haznesine deterjan koyulur mu?" sorusunu detaylarıyla anlattı.

Çalışkan İletişimden satın alabileceğiniz robot süpürgelerin su haznesi farklılık gösterebilir.

1- Su Haznesi Toz haznesi ile aynı olanlar.

2- Su Haznesi Paspas(Mop) Mekanizmasına dahil olanlar.

Her 2 modeldede kural değişmez .

Deterjan, Yüzey temizleyici ve Kimyasal madde konulması kısa zamanda su aktarım sistemine zarar verecektir. Robot süpürgelerin su aktarım sistemleri ince hortumlar küçük pompa motorları ile yapılır. Bir kovadan dahi deterjanı arındırmak için büyük oranda su harcanır. Hortumlarda kalan deterjan arındırılamayacağı için pas veya kireçlenmeye yol açar. Kısa zamanda pompa motorlarını bozabilir hortumları tıkayabilir. Bunu tavsiye etmemekte illaki bir temizlik kokusu istiyorsak Paspas pedini çıkartıp cam sil ile yüzey temizleyici sıkıp yerine takıp kullanabiliriz.

Silme ve Süpürme özelliğine sahip olan Çalışkan İletişimden satın alabileceğiniz Mi Robot süpürgelerde hem su, hem de toz haznesi bulunur. Bazı modellerde silme ve süpürme aynı anda yapılabildiği için, su ve toz haznesi birleşik olarak sunulur.

Su hazneleri akıllı damlatma sistemi ile çalışmaktadır. Bazı modellerde su haznesi içerisinde bir su damlatma motoru bulunur. Bu motor ince bir boru yardımı ile su içerisine hava vererek hava/su oranı 4 değişimi sonucu suyun damlamasını sağlar. Örnek verecek olursa, %90 oranında su dolu olan bir su haznesi içerisinde %10 oranında bir hava bulunur. Bu hava oranının %11 olması suya ayrılan alanın %1 azalması ve bu sayede minik deliklerden suyun dışarı atılması anlamına gelecektir.


Su motorları, suyu çekip püskürtme mantığı ile değil, hazneye hava doldurma mantığı ile çalıştığı için, su haznesi içerisine temizlik malzemesi eklenebilir. Kimyasal temizlik malzemeleri yerine, doğal temizlik malzemeleri kullanmakta fayda var. Su içerisinde bulunan ve yukarıda da bahsettiğim gibi, su haznesi içerisine hava veren plastik boru kimyasal maddelerden ötürü zaman içerisinde deforme olabilir. Bu yüzden organik temizlik deterjanları ile kullanımınız, cihazın ömrünü uzatacaktır. Su haznesi içerisindeki 0.2 yada 0.3 litre su içerisine, temizlik malzemesi %10-15 oranında karıştırılırsa homojen bir karışım elde edilecek ve temizlik malzemesinin içerisinde bulunan ve aşındırıcı özelliklere sahip olabilecek maddeler su ile yeteri kadar seyreltilmiş olacaktır.

Yukarıdaki bilgiler, kullanıcı deneyimlerimiz ve sektörel araştırmalar sonucu Çalışkan İletişim tarafından derlenmiştir. Robot süpürgenizi Çalışkan İletişimden gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.