10-11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen yarışmalarda insansız hava aracı (mini drone) kategorisinde dünya 1. Si ve dünya 3.sü oldu. Geçtiğimiz yıl 12. Si düzenlenen yarışmalarda insansız hava aracı ve insansı robot kategorilerinde dünya 3.sü olan okul bu yıl da dünya birincisi olmayı başardı.  AKAR MÜH-2 isimli insansız hava aracı birinci olurken HÜRKUŞ-1 isimli insansız hava aracı 3. oldu. Bu kategoride ipi göğüsleyen robotların pilotları Ali Furkan Ekmen, Mustafa Solmaz ve Yasin Yuvalıgül isimli öğrenciler olurken, okul öğretmenlerinden Arif Emre Ceylan danışman öğretmen olarak bu başarıya imza attılar.

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Bülent Karademir; “Geçtiğimiz yıl yarışmalarda insansı robot ve insansız hava aracı kategorilerinde dünya üçüncüsü olmuştuk. Sıkı çalışmayla bu yıl da bizden beklenen başarıyı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ilk defa Karaman’ımıza bir birincilik ödülü getirdiler.  İnsansız hava aracı kategorisinde hem dünya birinciliği hem de dünya üçüncülüğü ödülünü kazandık. Ayrıca katıldığımız diğer kategorilerde de 800 robot arasından ilk 15 arasına katılan robotlarımız var. Derece alamasalar da tüm ekip arkadaşlarımız çok ciddi ter dökerek bu yarışmaya hazırlandılar.  Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ve bu başarıyı Karaman halkına armağan ediyoruz.

Bu süreçte bizlere maddi manevi desteğini esirgemeyen Karaman Valisi Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, Karaman İl Özel İdaresi, Bifa Bisküvi, YGMAK Makine, Akar Mühendislik ve Bircan Bilgisayara teşekkür ederiz. “ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenecek olan 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının sloganı “Yapay Zeka” olarak belirlenmişti.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 13.sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino(Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12(oniki) kategoride gerçekleştirilmiştir.