Karaman hızlı tren hayaline 8 Ocak tarihinde kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Karaman-Konya Hızlı Tren Hattına, vatandaşlar açıldığı günden bu yana büyük ilgi gösteriyor. Konforlu ve hızlı ulaşım hizmeti sunan YHT Karamanlıların ulaşımdaki ilk tercihi oluyor. Yoğun taleple birlikte seferler tam kapasite yapılırken zaman zaman vatandaşlar bilet bulamıyor.

BU SEFER VATANDAŞLAR SEBEP OLUYOR

Bazı teknik aksaklıklar, olumsuz hava şartları gibi nedenlerden dolayı bazen rötar yapma ihtimali olan hızlı trenin geç gelmesinden vatandaşlar zaman zaman şikâyetçi olsa da bu durumun sebebi kendileri de oluyor. Hızlı tren bileti alan vatandaşlar Karaman Tren Garında bulunması gerek saatten geç gelmeleri rötar yapma nedenleri arasında girerken, perondan geç harekete eden YHT, diğer istasyonlara da geç kalıyor. Hali hazırda bulunan sistemdeki aksamlar nedeniyle diğer istasyonlarda bekleyen vatandaşlarda bu durumdan şikâyetçi oluyor.

YETKİLİLER VATANDAŞLARIN MAĞDUR KALMAMALARI İÇİN UYARDI

Yüksek Hızlı Trende yaşanan aksamaların önüne geçmek adına çalışma başlatan görevliler, vatandaşlar geç gelseler de kapıları kapatıp treni tam zamanında perondan hareket etmesini sağlıyor.

Öte yandan vatandaşların mağdur kalmamaları için yetkililer uyarıda bulundular. Yetkiler, mağduriyetin yaşanmaması için hızlı treni kullanmak isteyen vatandaşları, bilet saatlerine uymaları yönünde uyarılarda bulundular.