Mübarek üç ayların hürmetine, Karaman’ın 70 bin ereninden ilham alarak, birde sizlerin faydasını göreceğinizi umduğum bir konuyu kaleme almak istedim.

Günümüzde teknoloji ve gelişme, insanlar üzerinde birçok sıkıntı ve sorunu da beraberinde getirmiştir. Binaların, şehirlerin, trafiğin, bilgisayarların, cep telefonlarının karşısında hapsolmuş bir vaziyette yaşamımıza devam ediyoruz. Bütün bu sıkıntılarımızı da manevi değerlerimize önem vererek atabiliriz.

Geçmiş yıllarda birkaç dini kitapta okuduğum ve kendimin de gelenek haline getirdiğim, bu yıl 22’ncisini okuyacağım ve mübarek üç aylar içerisinde, Ramazan Ayına on gün kala oruç ile birlikte başladığım (Ramazan Bayramı arifesi 40. güne rast gelecek şekilde), uyguladığım, günde ortalama 110 adet okuduğum ve arife günü kalan adeti okuduğum bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü, yukarıda bahsettiğim gibi insanlar sıkıntı ve dertlerinden çıkış yolu ararlar. Ama bu sıkıntılarından çıkış yolu ararken ya suç işlerler ya da günah işlerler. Suç ve günaha yönelmeden yapacağınız güzel ve temiz bir uygulama var. Kaybedeceğiniz hiçbir şey olmaz, üstelik, yanlış şeylerden de uzak durmuş olursunuz.

Bu uygulama, okuyacağınız “Salat-ı Tefriciyye”dir. 4444 kere okunur. Ne bir eksik, ne bir fazla olmaması gerekir. Çünkü kilidin anahtarı gibidir. Anahtarın dişlerinden birisi fazla veya noksan olsa kapıyı nasıl açamazsanız, sıkıntılarınız içinde derman kapısı açılmaz. Bunun için aded çok önemlidir. Benim özellikle bu konuyu aktarmamın sebebi, çoğunuz bu Salat-ı terficiyye’yi biliyorsunuz. Ama uygulama yanlışlığı yapıyorsunuz. Bu konu hakkında bir anımı anlatmak istiyorum. On beş yıl önce bir arkadaşımın çocuğu rahatsızlandı. Tıbbi müdahalelerde bulunuldu, fakat doktorlar tarafından ümit olmadığı söylendi. Tabi bu arada toplum olarak kültürümüzde olan hacı, hocalara gitmeler, türbelerde dua etmeler her şey yapılıyor. 4444 adet salat-ı tefriciyye okunmasını da hocamızın birisi tavsiye ediyor. Arkadaş, tanıdıklarına 4444   salat-ı tefriciyye’yi ne kadar okuyabilirse yayıyor. Tabi bana da okumak düşer, ama hemen müdahale ettim arkadaşa ve uygulamayı nasıl yapmamız gerektiğini anlattım ve uyguladık. Okuyacak arkadaşlara da vaziyeti anlattık. 4444 salat-ı tefriciyye duasını bitirdik. Arkadaşın çocuğu bir zaman sonra iyileşti. Ama doktorlarımızın ilaç tedavisinden, Ama hacı hocadan, ama türbeden, ama 4444 salat-ı tefriciyye’nin etkisinden oldu bilinmez. Dertte Allah’tan dermanda Allah’tan, çıkmadık candan ümit kesilmez. Onun için, rastgele yapılacak bir uygulama değil, adedin 4444 denk gelmesi için titizlikle davranmak gerekir. Her ne kadar alimler adet ne bir eksik ne bir fazla olacak dese de siz niyetinizi bozmayın okuduğunuz salavat eksikte olsa fazlada olsa Allah katında yerini bulacaktır.

Çoğumuzun bildiği, fakat eksik olarak yaptığı bu uygulamanın doğrusunu birkaç kitaptan toparladım. Aşağıdaki sıralamaya göre yaparsanız umarım Allah’ım  dileklerinizi kabul eder, dertlerinize  derman olur. Şimdi uygulamanın nasıl yapılacağına geçelim.

-Güzel bir gusül abdesti ve akabinde normal abdest  alın

-Allah rızası için dört rekat namaz (her rükuda ekstradan Huvallahullezi ayeti oku, her secdede ekstradan yedişer adet tevbe istiğfar, vb. oku) kılın

-25 kere “ ESTAĞFİRULLAHELLEZİ LA İLAHE İLLA HÜVEL HAYYEL KAYYÜME VE ETÜBÜ İLEYH” okunur.

-Arkasından 1 defa  “EUZÜ BİLLAHİ MİNEŞ ŞEYTANİR RACİYM. BİSMİLLAHİRRAHMA- NİRRAHIYM. İNNALLAHE VE MELAİKETEHU YÜSALLUNE ALEN NEBİYY, YA EYYÜHELLEZİNE AMENU SALLU ALEYHİ VE SELLİMU TESLİYMA.” okunur.

-Ne için okuyacaksanız, kalben ve dille niyet ediniz. Örnek: Allah’ım başımızda ki virüslerden bizleri koru, Allah’ım borcumu ödemek nasib eyle, Allah’ım  kızımın sınavlarda başarılı olmasını nasib eyle, şu muradıma erdir gibi….

-Euzü besmele çek ve 4444 kere aşağıdaki salavatı okuyun.( euzu besmele yi ilk başta bir kere çekme-niz yeterli. Ara verdikten sonra tekrar başlayacağınızda normal besmeleyle ve kalben şu niyetle okduğum salat-ı tefriciyye kaldığım yerden devam ediyorum diyerek    başlayın.) Salat-ı tefriciyye : “ALLAHÜMME SALLİ SALATEN KAMİLETEN VE SELLİM SELAMEN TAMMEN ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİNİLLEZİ TENHALLÜ BİHİL UKADÜ VE TENFERİCÜ BİHİL KÜRABÜ VE TUKDA BİHİL HAVAİCÜ VE TÜNALÜ BİHİR REĞAİBÜ VE HUSNÜL HAVATİMİ VE YÜSTESKAL ĞAMAMÜ Bİ VECHİHİL KERİYMİ VE ALA ALİHİ VE SAHBİHİ Fİ KÜLLİ LEMHATİN VE NEFESİN Bİ ADEDİ KÜLLİ MALUMİN LEK.” okunur. 

(Yapmış olduğunuz ibadeti yaparken farklı ibadetlerle, sadaka, zekat, iftar, bir yetimi ve bir çocuğu, çocuğunuzu, ananızı, babanızı, eşinizi sevindirmekle süsleyebilirsiniz.)

İşte sevgili kardeşlerim, yüce rabbimiz bizlere hep kolaylık sunmuştur. Bizler değerlendirebilirsek. Bu salat-ı tefriciyyeyi okurken, hiç ara vermeden okumanız zor, onun için ara vererekten okuyun. Tek başına okuyamazsanız bir gurup oluşturabilirsiniz. Ya da, kendi hacetiniz için bir başkasına okutturabilirsiniz. Salavatı yazarken tuşlarda inceltmeler olmadığı için, elinizdeki bir dini kitaptan da faydalanabilirsiniz. Hemen hemen birçok dini kitapta bu salavatı bulabilirsiniz. Bu konunun içeriği hakkında daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Bu konu hakkında da kamu spotumuzu yapalım.” Haydin var mısınız benimle beraber, bu Ramazan Bayramı arifesinden kırk gün önce oruç tutmaya ve 4444 salat-ı tefriciyye duasına başlamaya...”