Akkuyu Nükleer Santralinde çalışan, Antalya ve Alanya’da yerleşik ve turist Ruslar, alternatif turizm güzergahı olarak Karaman’ı tercih etmeye başladılar. Geçtiğimiz aylarda Karaman’ın Ermenek ilçesine tatil amaçlı giden Rus turistler, şimdide kent merkezine gelmeye başladılar.

İlimize gelen Ruslar, özellikle Karaman’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek ilimizin kültürü hakkında bilgiler edindiler. Turistlerin kent merkezinde gezdikleri turistik yerlerin yanı sıra, Taşkale, Manazan Mağaraları, Değle ve Binbir Kilise’yi çok beğendikleri öğrenilirken, ileriki günlerde de daha kalabalık grup halinde geleceklerini de ifade ettikleri öğrenildi.

PEKİ BİZ HAZIR MIYIZ?

Rus turistlerin yanı sıra, yabancı ülkelerden ilimize gelecek turistlere şehir olarak bizler hazır mıyız? Hem alt yapı olarak hem konaklama, yemek, turistik hediyeler, rehber, eğlence mekanları vb. ihtiyaçlar için şehrimizin bir an önce hazırlamak gerekiyor. Bu hazırlıklara yerel yönetimler, kamu kurumları ve görevlileri, işletmeciler, eğitimciler, kültür tesisleri işletmecileri ve en önemlisi de halk olarak herkes üstüne düşen görevi yapması gerekiyor.

RUSLARIN GELİŞİ BÖLGENİN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNDU

Ermenek Belediyesi tarafından geçtiğimiz yaz aylarında yoğun bir Rus kafilesi ilçede ağırlanmıştı. İlçe belediyesinin bünyesinde bulunan Turkuaz Mesire alanında ağırlanan Ruslar, ilçenin doğası, tarihi, jeolojik yapısı, turkuaz gölü gibi pek çok güzelliğe sahip bölge hakkında da Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu tarafından bilgilendirilmişlerdi. Rus turistlerin ilçeye gelişi bölgenin turizm değerini arttırdığı gibi ekonomisine de katkıda bulundu.

RUSLAR OKUL ARAYIŞINDA!

Maddi durumu iyi olan Rus turistlerin çocuklarının için eğitimi için Karaman’da okul arayışında oldukları da öğrenildi.