Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:

“Eski Başbakanlarımızdan 54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş Hareketinin  Lideri Profesör Dr. Necmettin Erbakan, Milli Görüş Camiası, Saadet Partililer ve milletimizce tüm yurtta anılıyor. Bilindiği üzere her yıl 24 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Erbakan Haftası olarak kabul edilmektedir. Konuyla ilgili Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz Erbakan Hocayı anmak ve anlamak için Karamanlıları Konferansa davet ediyor. Sayın Koz konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

 “Kıymetli Hemşerilerim,

Merhum Erbakan Hocamızı her yıl farklı bir tema ile anmaya ve anlamaya çalışıyoruz. Bu yılın teması ise Genel Merkezimiz tarafından tüm yurtta ortak programlar şeklinde “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi Erbakan Hocamızın ömrünün büyük bir kısmı Adil Düzeni anlatmakla geçmiştir. Bu anlattığı Adil Düzeni kısa iktidarı döneminde icraatlarıyla hissettirmiş ve tüm insanımızın yüzünü güldürecek işlere imza atmıştır.

Malesef günümüzde gelir adaletsizliği dünyada ve Türkiye’de hat safaya ulaşmış durumdadır.Asgari ücret açlık sınırının altında seyretmektedir. Ülkemize 16 milyon insan açlık sınırının altında ücret almaktadır. 50 milyon insanımız ise yoksulluk sınırının altında yaşam sürmektedir.5 milyon insan faturalarını ödeyememektedir .6 milyon insan sosyal yardım almadan hayatını devam ettirememektedir. Her 3 gencimizden birisi işsiz durumdadır. Memur maaşları yoksulluk sınırının altındadır. İnsanımız artık sıfırı tüketmiş, bıçak kemiği delmiştir.

Dünyada ise 1.5 milyar insan açlıkla pençeleşmektedir. 82 milyon insan mülteci konumundadır. Borca dayalı para sistemi sayesinde küresel emperyalizm ülkeleri borca esir etmiştir. Dünyada binlerce çocuk açlıktan ölmektedir. Çıkarılan savaşlarla milyonlarca insan evinden yurdundan sürülmüş perişan bir hayat yaşamaktadır.

Erbakan Hocamız ilk önce Yaşanabilir bir Türkiye derken insan onuruna yaraşır bir refah düzeyi için ömrü boyunca uğraşmıştır. Ağır sanayi hamlesini başlatarak insanımızın kendi yurdunda doyması için onlarca fabrika açmıştır. Bir sömürü aracı olan faiz ile en büyük mücadeleyi veren kişi olmuştur. İktidarı döneminde vatandaşı  zamla , haksız vergiyle muhattap bile etmemiştir. Memura emekliye asgari ücretliye Cumhuriyet Tarihinin rekor zamlarını vermiştir. Tüm makro ekonomik göstergelerde Cumhuriyet Tarihinin en başarılı hükümeti olma ünvanına erişmiştir.

İşte bu ve benzeri icraatlarını “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” temalı konferansımızda daha detaylı bir şekilde öğrenmek ve anlamak için tüm hemşerilerimizi 4 Mart 2022 Cuma Akşamı Saat 20:30’da Yunus Emre Konferans Salonunda aramızda görmek istiyoruz. Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz ve aynı zamanda Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Hüseyin Hacı AbdullahOğlu “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” temalı Erbakan Hocamızı anma programına katılacaklar ve Erbakan Hocamızı anlatacaklardır.

Bu vesileyle Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle minnetle yad ediyoruz. Mekanı Cennet Makamı Ali olsun” ifadelerine yer verdi.