İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler gelen bir ihbarla Ermenek Balkusan Köyü ile Merkez İhsaniye Köyü arasındaki Yellibel Geçidinde mahsur kalan vatandaşı kurtarmak üzere harekete geçti.

Mahsur kalan vatandaş akşam 17.30 civarında Jandarma ekiplerine haber etti. Jandarma ekiplerinin yoğun tipi nedeniyle araçlarla bölgeye ulaşamaması üzerine devreye İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler girdi. İl Özel İdaresi ekipleri Çift greyder ve afet ekipmanlarıyla bölgeye 22.15’te hareket etti. Yoğun tipi nedeniyle gece saat 03.35’te bölgeye ulaşan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü Karla Mücadele ekiplerinin saatler süren özverili mücadelesi ile mahsur kalan vatandaş kurtarılarak sabah saatlerinde merkeze ulaştırıldı.

Mahsur kalan vatandaş kurtarıldıktan sonra İl Özel İdaresi’ne bağlı mücadele ekipleri karla mücadele çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek üzere bölgeden ayrıldı. Edinilen bilgiye göre şu an beş köyde ve Karadağ Radar İstasyonu yolunda da Özel İdare ekipleri yol açma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.