KADIN DOĞUM POLİKLİNİĞİNDE RANDEVU GÜÇLÜĞÜ VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile Karamanlı hemşehrilerinin, Karaman Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’nde 15 günden öncesine randevu alamadığını ifade eden CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, hastanede yeni doğan uzmanı (neonatolog) ile prematüre yeni doğan ünitesinin de bulunmadığına dikkat çekti.

KARAMAN’DA PREMATÜRE YENİDOĞAN ÜNİTESİ VE UZMANI NEDEN YOK?

Konuşmasında, Karaman Devlet Hastanesi’nde 28 haftalıkken dünyaya gelen prematüre bebeğin, hastanede prematüre yeni doğan ünitesi ve kuvözü olmadığı gerekçesiyle gece geç saatlerde Konya’ya sevk edildiğini ve bebeğin 2 gün sonra hayatını kaybettiğini belirten CHP Karmaman Milletvekili Ünver; “’Sağlıkta çağ atladık.’ diyenlere soruyorum: Ülkemizde her 100 doğumdan 10'unun prematüre olması karşısında, bölgeye de hizmet veren bir devlet hastanesine sahip Karaman'a neden bir prematüre yeni doğan ünitesi ve uzmanı çok görülüyor?” dedi.

PREMATÜRE BEBEKLER YAŞATILABİLİR

Prematüre bebeklerin gerekli ekipman ve uzman doktorlar gözetiminde yaşama tutunma şansının artırılabileceğini söyleyen CHP Karaman Milletvekili Ünver sözlerinin şu şekilde tamamladı: “Bilindiği üzere, erken doğumlar geciktirilerek erken de olsa bebek için daha iyi koşullarda gerçekleşecek bir doğumla ve prematüre bebeğin yoğun bakım sonrasında yeni doğan uzmanının kontrolünde olmasıyla yaşama oranı artırılabilmektedir. Öyleyse Sağlık Bakanlığı Karaman'a neden duyarsız kalıyor?”

İLGİLİ VİDEO LİNKİ: https://www.youtube.com/watch?v=FUTi_NVDUcg&feature=youtu.be