KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner’in yanı sıra üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler paylaşan ve kişiliğiyle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Şahin, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren ise Mehmet Akif Ersoy’un hatıraları ve yaşadığı olayları öğrencilerle paylaşarak, “Mehmet Akif, bütün hayatı disiplin üzerine kurulmuş ahlak abidesi bir insandı.” dedi.

Ahmet Taşgetiren, ahlakın olmadığı yerde insanların kaba hareketler içinde yer alacağını hatırlatarak şunları söyledi: “İnsanı sağlıklı ilişkiler çerçevesine oturtan değer ahlaktır. Ahlak konusu yalnızca dini bir konu değildir, aksine insanoğlunun hayatının her alalında yer almalıdır. Ahlak; sağlıkta, siyasette, meslekte, sporda her alanda var olmalıdır. Tıp ahlakı içerisinde şefkat ve sabır da en az ahlak kadar önemlidir. Bir sağlık çalışanının hasta ile ilişkisinde bazen sabrı zorlayacak durumlar yaşanabilmektedir. Fakat bu mesleği seçen bireylerin her zaman için sabırlı olmaları gerekiyor.  Sağlık hizmeti fedakârlık isteyen bir meslek türüdür. Size hasta olarak gelen her insanı Allah’ın emaneti olarak görmeniz gerekiyor. Hastalarımıza yapacağımız her hizmetin veya davranışın bize eksi veya artı olarak yazılacağını unutmamak gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle Müslümanlığı içimizde özümlersek bu meslek sizin için daha kolay ve mutluluk verici olur. Zor bir meslek icra ediyorsunuz. Rabbim sizlere kolaylıklar versin.”

Konferans, plaket takdimi ile sona erdi.