Karaman’ın adını ve değerlerini farklı platformlarda başarı ile temsil eden Şair Şaşma son bir ay içerisinde altı ayrı ödüle layık görüldü. Şair Şaşma Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Kapalıçarşı Yönetim Kurulu işbirliği ile düzenlenen, Bestami Yazgan’ın, Nurullah Genç’in jüri üyeliğini yaptığı Kapalıçarşı konulu şiir yarışmasında "Güvercin Duası" isimli şiiri ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

Şairimiz Giresun’un Görele ilçesinin 13 Şubat Düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında Görele Belediyesi ile Görele Şair ve Yazarlar Derneği’nin birlikte düzenlediği Görele konulu şiir yarışmasında ise “Görele Dokunuşları” isimli şiiri ile ikincilik ödülünün sahibi oldu.

İzmir Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında da şairimiz iki ödüle birden layık görüldü. Yazı Kategorisinde “Makbere Dokunuşlar” isimli eseriyle birinci olan Şaşma şiir kategorisinde de üçüncülük ödülünü şehrimize taşımış oldu.

Kadıköy Kültür Sanat Derneği organizasyonu ile düzenlenen Türk Sanat Müziği Güfte Yarışmasında da Şair Şaşma Kırgınım isimli şarkı sözü ile 152 eser arasından sıyrılarak Mansiyon Ödülü almaya hak kazandı. Şairimizin eseri Bestekar Cem Adalı tarafından bestelenecek ve Mayıs ayı içerisinde İstanbul’da yapılacak olan gecede seslendirilecektir.

Son olarak Kocaeli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu konulu şiir yarışmasında da Şair Şaşma birincilik ödülünün sahibi oldu.

Şehrimizi farklı coğrafyalarda başarı ile temsil eden Şair ve Yazar İbrahim Şaşma’nın üç şiir kitabı mevcut olup şairimiz Türk edebiyatının ödül rekortmeni olarak tanınmaktadır.