Ermenek’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü organize edilen çeşitli programlarla büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ermenek’te çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler sabah saatlerinde ilçedeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı anlatan şiirleri okumasıyla devam eden program ilçe protokolünün vatandaşlarla bayramlaşmasıyla sona erdi.

Saat: 17.00’da ise Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Kültür Merkezinde Ermenek Belediyesinin bünyesindeki Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezinin eğitmenleri ve kursiyerleri tarafından hazırlanan “Büyük Taarruz” adlı konferans büyük ile izlendi. Konferansa katılan vatandaşlara Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu tarafından ‘’Türk Bayrağı’’, ‘’Nutuk’’ ve güne özel ‘’Ermenek ATA’sının izinde’’ yazılı tişörtler hediye edildi.

Etkinlikleri çerçevesinde akşam saatlerinde ise fener alayı yapıldı. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen fener alayı İş bankası önünden başlayarak yassıkaya mevkiinde son buldu.

Yürüyüşün ardından Ermenek Belediyesi tarafından düzenlenen ve Dj Can Demir’in sahne aldığı müzik eğlence programında çevre civar köylerden gelen yaklaşık 5 bine yakın vatandaşlar 30 Ağustos Zaferini doyasıya eğlenerek kutladılar.

Programın sonunda açıklamada bulunan Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, “Milli Bayramları olmayanların dini bayramları olmaz. Gençler önceliğimiz ve umudumuz. Milli Bayramlarımıza daha çok sahip çıkacağız, onların sahip olduğu manevi değeri gençlerimize en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs da olduğu gibi bugünde etkinliğimizi gerçekleştirerek aynı şekilde Milli Bayramlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Bütün ümidim gençliktedir" dedi.