Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından her yıl düzenlenen ‘Geleneksel Mezunlar Buluşması’ etkinliği Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Programda bir konuşma yapan Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı, derneğin 2009 yılında kurulduğunu ve gün geçtikçe büyüyerek çınar haline geldiğini vurguladı.

Sarı, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Gönül diyarından gönüller fethine çıkan tuzakları aldırış etmeden aşk ve şevk ile zorluklara karşı sebatla göğüs geren, Necip Fazıl’ın tabiriyle kim var denildiğinde tereddüt göstermeden sağına soluna bile bakmadan imanından aldığı sabır güç gözlerindeki coşku ve davranışlarında ki ahlakı, fazileti, duruşu asaleti ile ben varım diyebilen karanlığı iman ve ilim cenderesinde eritecek cehalete dur diyecek insanlığın sadrına şifa olabilecek ruh: İmam hatip ruhudur.

Üstat Necip Fazıl diyor ki: Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur. Ve manevi büyüklerimizin yetiştirmiş olduğu bu tomurcuklar zamanla fidan oldular, ağaç oldular, çınar oldular. Şimdi bizlerde onların gölgesi altında hizmet etmeye çalışıyoruz.

Kıymetli büyüklerim, kardeşlerim: Bilin ki bizden beklentilerinizin olduğunu biliyoruz. Bizler yükümüzün de bize verilen emanetinde farkındayız. Bu emanet her ne kadar ağır olsa da hareket ettiğimizi bilmenizi istiyoruz. 2009’da samimiyetle büyüklerimizin kurduğu bu dernek büyüdü ve çınar oldu. Kurumsallaştı komisyonlarla genişledi ve Türkiye ‘de öncü oldu. İlk yola çıktığımızda neler yapabiliriz diye günlerce düşündük. İyi bir ekip oluşturduk. Bu ekiple günlerce beyin fırtınası gerçekleştirdik. Ve bir sloganımız oldu.

Gönüllü hareket ve kurumsal çalışma zamanla derneğimizi kurumsallaştırdı, ulusallaştırdı. Programlarımızla yaptığımız icraatlarla hep önde, örnek ve önder oldu. Bu güzellikler Karaman Önderi zirveye taşıdı. O zirve bizlere Önder genel merkez yönetim kuruluna yükseltti.

Zamanla kurumsallaşan ve rayına oturan bu teşkilat artık yeni sloganlar geliştirdi. İslam için, dava için boş gördüğü her alanda samimiyetle yaptı ve çok başarılı sonuçlar aldı.

Genel merkez tarafından yapılan her faaliyette ilk aranan dernek Karaman Önder oldu. ve biz gelişmeye devam ettik. Yeni sloganlarla gençliğe evrildik. Camiamızın sloganı ‘bizim zamanımızda ’idi ama bizim sloganımız gençlik, gençlik işimiz gücümüz gençlik oldu.

Biz artık yolda gençlerle olduk onlarla yolcu olduk, onlara yol açtık, onlara güvendik. Çünkü biz biliyoruz ki gençleri anlama konusunda en güzel rehber Allah Resulu (s.a.v)dir. Onun hayatında daima gençlerin özel bir yeri olmuştur.

Sevgili peygamberimiz gençlere zaman ayırmış onları dinlemiş fikirlerine değer  vermiştir. Onlarla samimiyete dayalı bir iletişim kurmuştur onlara güvenmiştir.

Nitekim ömrünün baharında Musab bin Umeyri Mediye muallim yapmış, Hicret esnasında yanında bulunan emanetleri genç bir sahabe olan Hz. Ali ye teslim etmiştir. Yemene kadı olarak Muaz bin Cebel, Orduya komutan olarak Usame bin Zeyd’i seçmiştir. Kıymetli ağabeylerim gençler bizden sadece dinlenilmeyi, anlaşılmayı ve güvenilip fikirlerine değer verilmesini istiyor. Çıkmaza düşünce kızarak değil ellerinden tutulmasını istiyor. Hata yaptıklarında onu düzeltebilmeleri için imkân tanınmasını istiyor.

Gençlerimizi hem yeni teknolojilere ve fikirlere uyumlu bir şekilde geleceğe hazırlanması hem de milli manevi değerlere sahip bir şekilde yetişmesi ülkemizin ve İslam dünyasının geleceğine yapılabilecek en büyük yatırımlardandır. İmam hatipte bu idealle yetişen bir çocuk olan kuşaklar inanıyoruz ki İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi kalkınmaya yön verecek ortaya konulan hedefleri bir bir gerçekleştirecektir. Gençliğe bugün sahip çıkarsak gelecek bizimdir ve gençlik ‘’fesleğen gibidir dokununca koku verir’’.

Kıymetli büyüklerim kıymetli kardeşlerim geçmişte yaşanan olumsuzlukları günümüzde ya da önümüzdeki yıllarda tekrar yaşamamak için yapmamız gereken birliğimizi kuvvetlendirmektir. Buda elbette kardeşliğimizi güçlendirmekten geçmektedir. Sen ben kavgasına düşmeden sen ben yerine biz biriz dedik demeye devam edeceğiz.

Bugün buraya samimi güzel niyetlerle geldik. Attığımız her adımda yaşadığımız o güzel günleri bir kez daha yad ettik. Aynı sırada oturduğumuz aynı sınıfı paylaştığımız aynı tencereye kaşık salladığımız arkadaşlarımızı düşündük. Beraber güldüğümüz beraber ağladığımız günleri bir kez daha hatırladık. Bugüne kadar verdiğiniz maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.  Ve her daim sizleri yanımızda görmek istiyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz

Yolumuza ‘’istikamet üzere’’ devam edeceğiz. Dinimize ve peygamberimize ‘’samimiyet üzere’’ bağlanacağız. Gönlümüzü ‘’basiret ve ferasete’’ açacağız. Niyetlerimizi ‘’bilgi ve hikmetle’’ sağlamlaştıracağız. Hizmetlerimizi ‘’ehliyet ve liyaketle’’ bereketlendireceğiz. ‘’Adalet ve merhametten’’ hiç ayrılmayacağız de ‘’ahde vefalı’’ her daim olacağız.”

Genç Önder Başkanı Ahmet Sağtaş’ın da konuşmasının ardından katılımcılara yönetim kurulu tanıtıldı. Hatıraların tekrar hatırlandığı program hoş sohbetin ardından son buldu.
 

Düzenlenen etkinliğe AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bayır, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.