Şevket Sarıkaya yaptığı açıklamada; “Karaman’ı ve Kurumu tanımanın avantajıyla yakalamış oldukları sinerji sayesinde, son üç ayda büyük başarı göstererek Kurum olarak 2019 yılında istihdama 4012 kişilik bir  katkı sunduklarını, özellikle İşbaşı Eğitim Programı kapsamında ;Genel Müdürlükçe belirlenen hedefi %187’lik artışla gerçekleştirerek özel sektör işyerlerine  3024 kişilik personel desteği sağladıklarını ve  bu alanda 81 il içinde Türkiye’de birinci olduk” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Sarıkaya tüm vatandaşlara ve işverenlere hizmet etmenin gayreti içinde olacaklarını belirterek “Bir insana dokunmak evrenin yüreğine dokunmaktır” düsturuyla tüm personelleriyle hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

2020 yılının teşvik ödeneklerinin geldiğini belirten Sarıkaya; ”Şartları taşıyan firmalarımızı işbaşı eğitim için bekliyoruz. Engelli açığı oluşan firmalarımızın cezai müeyyide ile karşılaşmamaları için zaman geçirmeden bu açıklarını süresinde kapatmaları gerekmektedir gelin İşbaşından açıklarınızı kapatalım. Kurumumuz donanımlı personeliyle Karaman halkına hizmetini sürdürecektir’’ ifadelerini kullandı.