Konuyla ilgili olarak Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçede 6 aylık süre içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Vefa Sosyal Destek Grubu, SYDV ve muhtarların katkılarıyla Kaymakam Kılıç'ın koordinasyonunda Covid 19 salgınına karşı gerekli tüm önlemler alınmış, vaka sayıları minimum seviyede tutulmuş ve hali hazırda Sağlık Bakanlığının belirlediği aşılama takvimi işletilerek başarılı bir süreç geçirilmiştir. Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla çeşitli yardım kalemlerinde ihtiyaç sahibi hemşerilerimize toplam 8.523.866,42 liralık yardımda bulunmuştur.

2020 yılı KÖYDES projeleri kapsamında tüm köylerimize toplam 649.514,00 lira değerinde parke taşı ve bordür döşemesi işi yapılmıştır. Daran Köyümüze engelli vatandaşımızın ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından parke taşı döşemesi işi yapılmıştır. Evinin yolu bozuk olan bir Şehit ailemizin ihtiyacı kilit parke taşı döşemesi yapılmak suretiyle giderilmiştir. KHGB tarafından köylerimizin ihtiyacı olan kum ve çimento temini yapılmıştır. Dumlugöze, Daran, Işıklı, Civler ve Uğurlu Köylerinin ihtiyacı olan kum ve çimento temin edilmiştir.

İlçemizdeki temel eğitim okullarımıza 25.000 lira değerinde spor malzemesi alınmıştır. Çocuklarımızın sporla vakit geçirmeleri ve gelişimlerini ilerletmek amacıyla her okulumuza futbol, voleybol, basketbol topları, masa tenisi raketi ve topu, jimnastik minderi, badminton raketi ve topu, oyun havuzu ve yapboz seti dağıtımı yapılmıştır. Köy yollarımızın bakım ve onarımı yapılmıştır. Tüm köylerimizin köy içi yolları ve grup yollarının bakım onarımı ile asfalt yaması işi tamamlanmıştır. Dumlugöze Köyümüze mazgallı açık kanal işi yapılmıştır. Dumlugöze Köyüne yağmur sularının tahliyesi için 4 noktaya 180 metre mazgallı açık kanal yapılmıştır. Koçaşlı Köyümüzün ihtiyacı olan 500’lük 2 adet Koruge boru temini yapılarak teslim edilmiştir. Dumlugöze Köyü halı saha zemin inşaatı işi tamamlanmıştır. Dumlugöze Köyüne yapılması planlanan halı sahanın zemin inşaatı tamamlanarak suni çimi için girişimler başlatılmıştır.

Üreticilerimize 30.000 liralık hibe fidan desteği sağlanmıştır. İlçemizde bulunan üreticilerimizin talebi doğrultusunda, ceviz, badem, Trabzon hurması ve zeytin fidanı temin edilerek üreticilerimize dağıtılmıştır. Hükümet konağımızın fırtınaya maruz kalıp akıtmakta olan şıngıl döşeme çatısı sökülerek yerine yeni çatı yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ihtiyacı olan 85 öğrencimize tablet bilgisayar temin edilerek teslim edilmiştir. Yeni tablet bilgisayar temini için çalışmalara devam edilmektedir. İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından başvuruda bulunan 11 üreticimize 22 dönüm çilek bahçesi , 23 üreticiye 20,5 dönüm sera kurulmuştur. 3 üreticimize ise güneş panelli sulama sistemi temin edilmiştir. Ayrıca 2020 yılı içerisinde küçükbaş hayvan üreticilerimiz ihtiyacı olan çadır, ahır ve çobanlarımızın ihtiyacı olan paravan barınak müracaatları alınmış en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Kapalı sistem sulama tesislerinin eksiklikleri tamamlanmış Civandere Köyümüze vana ve açma kapama somunları alınmıştır" dendi.