Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yaşayan Ülkücüler profesyonel dağcıların gözetiminde Alparslan Türkeş anısına dağ tırmanışı gerçekleştirdi.

Alparslan Türkeş'in doğum günü olan 25 Kasım günü yapılan tırmanış her türlü güvenlik önlemleri alındıktan sonra arama kurtarma ve dağ tırmanış eğitmeni Erol Sezen ve Ekibi gözetiminde Kürşat Oğuz Mehmet Arslan ve Ahmet Yaman tarafından gerçekleştirildi.

Tırmanışın finalinde MHP İlçe Başkanı Kasım Tunç'un hediye ettiği 3 hilali bayrak Çindiri Dağının daha önceden kimsenin tırmanış yapmadığı en sarp noktasına asıldı.

Yapılan etkinlik hakkında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Sarıveliler İlçe Başkanı Kasım Tunç, “’Bugün gönlümüzde daima başköşede tuttuğumuz merhum başbuğumuz anısına doğum günü olması münasebetiyle genç arkadaşlarımız tarafından bir tırmanış gerçekleştirildi. Sarp ve dik bir yamaca sahi olan Çindiri dağına yapılan tırmanış sonucunda ilçe başkanlığı olarak hediye ettiğimiz üç hilal bayrağımız asıldı.

Karacaoğlan şiirlerinde de yer bulmuş bu dağımızın 65. Metresine asılan üç hilalli bayrakla merhum başbuğumuzun da bu bayrağın bölgenin en yüksek noktasında durduğu gibi gönlümüzde de hep aynı yerde duracağını anlatmaya çalıştık. O’nun çizdiği yolda, O’nun öğretileri ile yetişen milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz. Tırmanışın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başbuğum iyi ki doğdun’’ dedi.