Öğrenci programı, Sarıveliler Belediyesi Düğün Salonu’nda başladı. ‘’Etkili İletişim ve Motivasyon’’ konulu söyleşi öncesinde Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, öğrencilere eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya hakkında kısaca bilgi verdi. 20 Şubat 2018 tarihinin öğrencilerin eğitim hayatları açısından bir dönüm noktası olacağını, dolayısıyla öğrencilere değerli yazardan azami ölçüde istifade etmeleri konusunda telkinde bulunarak sözü eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya’ya bıraktı.  Eğitimci yazar Kapaklıkaya, ‘’Dersleri hor gören, üniversiteyi zor görür.’’ veciz ifadesiyle öğrencilere eğitim hayatlarında başarıyı yakalayabilmeleri için öncelikle dersleri sevmeleri gerektiğini ifade ederek bu konuda bizzat yaşadığı çarpıcı örnekleri paylaştı.

Velilerle devam eden programda eğitimci yazar, velilere eğitim konusunda çocuklarını diğer çocuklarla kıyaslamadan öncelikle onlara iyi birer rol model olmaları gerektiğini, gündelik hayattan vermiş olduğu etkileyici örneklerle ifade etti.

Daha sonra ilçedeki öğretmen ve diğer memurlara yönelik olarak devam eden program, İlçe Kaymakamı Hasan Sadebıyık ve İlçe Belediye Başkan Vekili İsa Özdemir’in eğitimci yazara plaket takdimiyle başladı. Programa İlçe Kaymakamı Hasan Sadebıyık, daire amirleri, öğretmenler ve ilçede görev yapan diğer memurlar katıldı. Kapaklıkaya, eğitimcilere öğrencilerin aklına giden yolun kalplerinden geçtiğini vurgulayarak bu konuda öğrencilik hayatı boyunca başından geçen ilginç olayları onlarla paylaştı.

Alişan Kapaklıkaya, gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu üç seanslık programında öğrenci, veli,  öğretmen ve diğer kamu çalışanlarına renkli ve esprili anlatımıyla eğlenceli dakikalar yaşattı. Eğitimci yazar;  ilçedeki öğrenci, veli ve memur camiasının söyleşisine yoğun katılım göstermelerinden ve kendisini ilgiyle dinlemelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir dahaki söyleşi programında tekrar görüşmek temennileriyle sözlerine son verdi.