Sarıveliler Kaymakamı Abdüssamed Kılıç’ın gözetiminde İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" genelgesi doğrultusunda sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri ile mahalle denetim ekipleri tarafından kovid-19 teşhisi konan hastalar ve temaslılarının denetimi yapılırken, bir taraftan da iş yerlerinin denetimi yapılıyor.

Denetim ekiplerince, evlerinde izolasyona tabi tutulan kişiler ziyaret edilerek izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığını kontrol ederken diğer taraftan da gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.

İzolasyona uygun davranmayan vatandaşlara cezai işlem uygulandı.

Sarıveliler Kaymakamı Abdüssamed Kılıç’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Denetimlerin amacının, izole olarak evde kalması gereken pozitif hastalar ve temaslıların topluma çıkıp hastalığı yaymalarını engellemektir. İlçemiz genelinde kolluk kuvvetlerimiz ve denetim ekiplerimiz bu denetimleri sıkı bir şekilde yapmaktayız. Şu ana kadar çok fazla ihlallerle karşılaşmadık. 117 temaslı vatandaşımıza önemler alınarak sürekli ziyaret edilip evde kalarak izole olmaları konusunda bilgi veriliyor. Sorunları varsa onları da not alıp müdahaleyi yapmaktayız” dedi.

Kılıç, vatandaşların göstermiş oldukları anlayış ve hassasiyete teşekkür etti.