İlçede daha önce yapılan Erasmus Plus toplantı ve çalışmalarının devamı ve en önemli adımı niteliğindeki seminer,  Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Birimi Proje Koordinatörleri Ramazan Arslan ve İbrahim Taşer’in katılımıyla gerçekleşti. Koordinatörler Erasmus Plus ve ETwinning projeleri hakkında detaylı sunum yaptılar.

Seminere, ilçedeki öğretmenlerden katılımın yoğun olduğu belirtildi. Seminer, Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulunda yenen öğle yemeğinden sonra da gün boyu devam etti. Seminere ilginin oldukça yüksek olduğunu gören koordinatörlerin de katkısıyla oldukça verimli, eğlenceli ve bilgilendirici bir çalışma gerçekleştiği vurgulandı. İlçedeki tüm okulların başvuruda bulunduğu Erasmus Plus ka1 ve ka2 düzeyindeki projelerle somut olarak tanıtılan eTwinning projeleri hakkında merak edilenlerin cevap bulduğu seminerde projelerin öğrencilere, öğretmenlere ve ilçeye katkılarına da değinildi.

Sarıveliler Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, semineri veren ve proje başvurularında her türlü yardımı sağlayan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Kordinatörleri İbrahim Taşer ve Ramazan Arslan Bey'e teşekkür etti. Çağlayan: “ Avrupa Birliği Projeleri kapsamında özellikle Erasmus Plus ile Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi gibi boyutlarda okullarımızın proje başvuruları oldu. Bu projelerin onaylanması durumunda okulların, öğrenci ve öğretmenlerin nihayetinde de çevrenin havasının değişeceği bir gerçek. Proje kapsamında Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi altında yer alan bu faaliyet ile okul personelinin özellikle de öğretmenlerin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatı vereceğini düşünürsek, kendini yenileyen ve geliştiren öğretmenlerin de eğitime katkısı artar. Bu projelerin de katkısıyla kişisel becerilerin artmasının yanı sıra eğitim-öğretim sistemlerinin de daha modern bir yapıya kavuşması amaçlanıyor. Okullarımızdaki ve kurumlarımızdaki eğitim-öğretimle yurt dışındakini karşılaştırma şansımız olursa gördüğümüz başarılı çalışmaları kendimize uyarlayıp, faydalanmak da bir başka amaç. Biz de ilçemizdeki öğrenci ve öğretmenlerimizle bu projelerin içinde olarak kendimizi geliştirmeyi, yenilemeyi ve ufkumuzu açmayı hedefledik.” dedi.