Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, şehirdeki tüm mahallelerde detaylı bir çalışma yaptıklarını belirterek, sorunları ve acil çözüm bekleyen konuları tespit ettiklerini, bunlara uygun projeler hazırladıklarını ve göreve gelir gelmez bütün problemlere el koyacaklarını ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ve esnaf gezilerine aralıksız sürdüren Kalaycı, vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşıyor. Karaman’ın mutlak bir değişime ihtiyacı olduğunu ve vatandaşların ümidi haline geldiklerinin altını çizen Başkan Adayı Kalaycı;

 “Şehrimizin köklü bir değişime ve büyük bir gelişime ihtiyacı olduğu ortada. Değerli hemşehrilerimin söylemlerinden hatta gözlerindeki ifadeden bile bunu anlamak mümkün. Bu kadar kısa bir süre içerisinde insanımızın umudu haline gelmek bizleri hem mutlu ediyor, hem de omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yüklüyor. Bu sevgiye, ilgiye ve güvene layık olabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Ekip arkadaşlarımla birlikte bütün mahallelerimizde detaylı bir çalışma yaptık. Mahallelerimizin sorunlarını tespit ettik. Her mahallemizin kendine özgü sorunları var.

Örneğin Urgan Mahallemizin en temel problemleri imar, alt yapı, hayvancılık sahası ve kötü koku ile ilgili iken, Çeltek Mahallemizin acil çözüm bekleyen problemleri yağmur suyu hattı, semt pazarı ve cezaevi yoluna kavşak yapılması olarak ön plana çıkıyor. Teşhisi doğru ortaya koyarsanız tedaviyi de doğru olarak uygularsınız.     

Göreve geldikten sonra hiç zaman kaybetmek istemiyoruz. Çözüm yollarımızı ve projelerimizi şimdiden hazırladık. Bütün bu çalışmaları da her mahalleye özel broşürler hazırlayarak vatandaşlarımıza ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz. Çok olumlu ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız sorunlarının dile getiriliyor olmasından ve ortaya koyduğumuz çözüm odaklı projelerden oldukça memnun. Sanıyorum ki, böyle farklı bir çalışmayı da ilk olarak biz ortaya koyduk. Çeşitli vesilelerle daha önce de dile getirdiğimiz bir husus var. Belediyecilik bir vizyon meselesidir diyoruz. Araştırmaya ve geliştirmeye dayalı olmayan hiçbir çalışmadan istenilen verim alınamaz. İnşallah göreve geldiğimiz andan itibaren de belediye içerisinde son derece etkin çalışan bir AR-GE Birimi oluşturacağız ve bütün sorunlara kesin, kalıcı çözümler üreteceğiz. Değerli hemşehrilerim bizlere güveniyor, inşallah bizler de onların güvenini ve sevgisini boşa çıkartmayacağız.” Dedi.