Karaman Dil ve Edebiyat Derneği  Karaman Şubesinin her Cumartesi  Günü  gerçekleştirdiği ‘Cumartesi  Buluşmaları’ devam ediyor. 

Başkanlığını Hasan Erkan’ın yaptığı Derneğin geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Zülfü Güler hocayı ağırlamıştı.
Bu hafta Cumartesi Buluşmalarının konuğu ise Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’dı. Derneğin Tartan Evi yanındaki yerinde gerçekleşen toplantıya Memursen İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Ali Konukseven, İNTERMED Yönetim Kurulu Üyeleri, KMÜ'den akademisyenler, gazeteci ve yazarlar, öğretmenler, öğrenciler katıldı.
‘’Şehirde Beraber Yaşamak’’ konu başlığında gerçekleşen sohbette Çalışkan Karaman’da ki derneklerin sivil toplum örgütlerinin bu tür faaliyet ve çalışmalarını desteklediklerini ve ellerinden geldiği kadar bu tür toplantı ve söyleşiler katılmaya çalıştıklarını söyledi.
Çalışkan;’’ Kendi alanlarımızı, sahalarımızı yaşatmamız lazım. Biz sivil toplumu örgütü, sendika isek, gazeteci, internet medyası, dernek isek kendi sahamızı yaşatmanın, kendi sahamızın samimiyetini ortaya koymak, kendi sahamızın güvenilir bir liman olduğunu ortaya çıkartmak gerekir ki insanlar çok rahatlıkla yanaşabilsinler. Fikirlerini ve düşüncelerini üretebilsinler. Yoksa sadece edebiyatla ilgilenenler gelsin dışındakiler gelmesin dememeli. Bunu farklı bir noktaya taşımalı. Bu Şehirde bunu sağlayabilirsek eğer şehir içerisinde ki yıllardan beri mücadele etmiş,  bugün mücadeleden çok şehrin dokusuyla yaşamış, içinde sorunları görmüş, paylaşmış fikren, siyaseten ayrı düşmüş ama bir yapının içerisinde arkadaşlık noktaları var bu şehrin içerisinde. Bunları çıkarıp bir yere getirebilirsek, bütünlüğü sağlayabilirsek o zaman başarıyı sağlamış oluruz. Bu dönemde bizler insanların, herkesin,  herkesin yanına yanaşıp rahatlıkla düşünce ve görüşlerini aktarabileceği sakin bir şehir kurmanın çabasındayız.  Bir yerde kavga, gürültü bir yerde inatlaşma olduğu zaman kendimizden ve etrafımızda ki sahadan bile uzaklaşırız. Uzaklaşmanın değil de yaklaşmanın sağlanabileceği ortamları oluşturmalıyız,’’dedi.
Çalışkan şehir olarak kendi içimizdeki değerleri sahip çıkılması gerektiği, bu değerleri bilme ve anlatma noktasında büyük eksiklik olduğunu vurgularken, Yunus Emre’den, Şeyh Edibali’den, Piri Reis’e, Ermenek’te ki Körüstan’dan, Manazan Mağralarına, Değle’ye,  dek tüm değerlerimize sahip çıkıp bilmenin öğrenmenin çok önemli olduğunu ekledi. Bunları öğrenmek ve aktarmak noktasında tüm herkese büyük görevler düştüğünü de kaydetti.
Derneğin önümüzdeki hafta ‘’Gençlerle Buluşma’’ konulu toplantıda Dernek başkanı Hasan Erkan konuklarını ağırlayacak.