Polisevinde gerçekleştirilen iftar programında Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yakından ilgilendi. Programın selamlama konuşmasında şehit aileleri ve gazilere hitap eden Vali Fahri Meral, “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, bu akşam misafir etmekten, ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayına bizleri ulaştırdığı için Allah’a şükrediyoruz. Tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve hasenatın kabul olmasını niyaz ediyorum. Toplumsal dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşma duygusunun yoğun olarak yaşandığı Mübarek Ramazan Ayını millet olarak idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Ramazan Ayını fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.

Aziz Şehitlerimizin Değerli Yakınları, Sizler; Çocuklarınızı, eşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun.

Şehitlerimize, gazilerimize ve bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza borcumuzu, ancak; Birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak, bu ülkeye sahip çıkarak ve bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyarak ödeyebiliriz. Ülkemizin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakârlık sonucu şehit veya gazi olmuş aziz kahramanlarımızı bu Millet daima hatırlayacak ve her zaman minnetle anacaktır. Millet olarak şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını daima şükranla yâd ediyoruz.

Bu mübarek Ramazan akşamında, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize milletçe şükran duygularımızı ifade ediyorum. Bu vesileyle iftar yemeğimize icabet ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarken, huzur ve sükûnet içerisinde geçireceğiniz bir Ramazan temenni ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılan iftar, İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci’nin yaptığı dua ile düzenlenen program sona erdi. İftar programının ardından Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, şehit aileleri ve gazilerle masaları dolaşarak bir süre sohbet etti.

Şehit yakını ve gazi ile ailelerinin ağırlandığı programa; Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Osman Tezcan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve eşi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün katıldı.